x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συναγωνισμός υπουργών για ψήφο Ομογένειας

Προκαλεί μειδίαμα σε πολλούς η εναγώνια προσπάθεια ενός ακόμα υπουργού να καρπωθεί την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των ληξιαρχικών υποθέσεων των ομογενών από τα κατά τόπους προξενεία, χωρίς να έχει καμία ανάμειξη σε αυτό.

(Για τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης αυτής ο «Εθνικός Κήρυκας» δημοσίευσε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο στο φύλλο της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου).

Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται και ασκούν την πολιτική και με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν την αναβάθμιση της θέσης τους διάφοροι πολιτικοί.

Το από ποιους και πώς ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είναι πια γνωστά μετά το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα».

Στο τέλος της ημέρας, όμως, λίγο μετράει ποιος είναι ο «πατέρας» αυτού του. Αλλού είναι η ουσία. Στην υλοποίησή του.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ωστόσο, η αγωνία από την οποία διακατέχονται για την «πατρότητα» αυτής της ιδέας. Και μας χαροποιεί διότι αποδεικνύει ότι επιτέλους η Ομογένεια αναβαθμίζεται, μετρά στα μάτια των Ελλήνων πολιτικών.

Και αναβαθμίζεται διότι ο Απόδημος Ελληνισμός διαθέτει ψήφο, έστω αυτή στην κουτσουρεμένη της μορφή, παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραχωρηθεί και στους Απόδημους η ψήφος που ισχύει για τους Ελληνες της Ελλάδας.

Αυτό μετράει. Ηταν για τους λόγους αυτούς, καθώς και για την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με τους απόδημους, που υποστηρίζουμε για δεκαετίες την ανάγκη παραχώρησης της ψήφου στους απόδημους.

(Είναι εκπληκτικό ότι δεν είναι μόνο η Ομογένεια της Αμερικής που διαπρέπει. Ο μεν Γιώργος Τσούνης πιθανότητα θα πάει πρέσβης στην Αθήνα, ο δε Αυστραλιανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον είναι ομογενής, λέγεται Αρθουρ Συνοδινός – Δες σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας).

Αποτελεί λοιπόν γεγονός μείζονος σημασίας να εγγραφούμε όσοι έχουμε τη δυνατότητα, όπως μας παρακινεί το υπουργείο Εσωτερικών, για να μπορούμε να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση δε που ψηφίσουμε μαζικά, ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών για την ψήφο μας θα γίνει εντονότατος. Πιθανόν να μετατοπιστεί το κυνήγι της ψήφου από περιοχές της Ελλάδας, σε περιοχές εκτός Ελλάδας με μεγάλο ομογενειακό πληθυσμό.

Και τότε θα δείτε πόσο θα μας κολακεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, «κατέθεσαν σημαντικά πρόσθετα στοιχεία που δείχνουν ότι ο οργανισμός Τραμπ χρησιμοποίησε δόλιες ή παραπλανητικές αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αποκτήσει μια σειρά από οικονομικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων δανείων, ασφαλιστικών καλύψεων και φορολογικών εκπτώσεων».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς στην Αθήνα.

Mία νεκρή, 8 τραυματίες από πυρκαγιά σε κτίριο στο Μπρονξ (Vid)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί, σε μια έκρηξη και φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη.