x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνάντηση και γεύμα παραληπτών των υποτροφιών του Ταμείου «Πίστη» στο «Kellari Taverna» ΝΥ

15 Ιανουαρίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» εξακολουθεί να παρέχει υποτροφίες και οικονομικές ενισχύσεις σε φοιτητές και φοιτήτριες Πανεπιστημίων, πολλοί εκ των οποίων σήμερα είναι ήδη φτασμένοι επιστήμονες.

Πρόσφατα 43 παραλήπτες υποτροφίας του Ταμείου «Πίστη» συναθροίσθηκαν στο εστιατόριο «Kellari Taverna» στη Νέα Υόρκη όπου αναγνωρίσθηκαν και τιμήθηκαν για τα επιτεύγματά τους και τις συνεισφορές τους στις τοπικές τους κοινωνίες. Η ομάδα συγκροτείτο από νέους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές Πανεπιστημίου και επίσης αποφοίτους οι οποίοι αντιπροσώπευαν ένα μικρό δείγμα από το δίκτυο των οκτακοσίων και πλέον που έχουν ευεργετηθεί από τις υποτροφίες του Ταμείου «Πίστη».

Στο γεύμα συμμετείχαν νέοι επιστήμονες τόσο από τη Νέα Υόρκη όσο και από άλλα μέρη, πόλεις και πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών που επεκτεινόταν ακόμα και από την Αλαμπάμα και τη Φλόριδα. Η συνάθροιση και το γεύμα έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές και νέους διανοούμενους να συζητήσουν και ανταλλάξουν σκέψεις και γνώμες για κορυφαία θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές του κοινωνίες, όπως φροντίδα για τους ηλικιωμένους, καθιέρωση μεθόδων διατήρησης των ενοριών, συμβουλές για την επιτυχία εκείνων οι οποίοι ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Η ομάδα των φοιτητών, φοιτητριών και νέων επιστημόνων που έλαβαν την υποτροφία του Ταμείου “Πίστη: για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία” μπροστά των Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAITH

Επειτα από το γεύμα οι επιστήμονες που βοηθήθηκαν στις σπουδές τους από το Ταμείο «Πίστη» συμμετείχαν σε μία ιδιωτική περιήγηση της έκθεσης «Αφρική και Βυζάντιο» (Africa and Byzantium) στο Μητροπολιτικό Μουσείο Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης, από την Διευθύντρια Αντρια Μάγιερς, η οποία εξήγησε στην ομάδα τους θησαυρούς τέχνης και τις κορυφαίες επιδράσεις στην Αφρική κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τη μόνιμη επήρεια στον κόσμο της Μεσογείου.

Η Αντα, μία από τους αποδέκτες της υποτροφίας του Ταμείου «Πίστη» από το Πανεπιστήμιο Princeton University, είπε πως «χάρηκα τόσο πολύ που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κι άλλους που έλαβαν τις υποτροφίες του Ταμείου «Πίστη» αλλά και να δω την έκθεση του Βυζαντίου στο Μητροπολιτικό Μουσείο και να ακούσω προσωπικά από την διευθύντρια. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να υποστηρίζετε την εκπαίδευσή μας και να ενθαρρύνετε την οικοδομή της κοινότητας των νέων Ελληνοαμερικανών».

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο περιεργάζονται την έκθεση Αφρική και Βυζάντιο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAITH

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Ταμείου «Πίστη» ήταν πρωταρχική ιδέα του αειμνήστου Μάικλ Εμμανουήλ Τζαχάρη, τότε αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και εκ των πλέον κορυφαίων ευεργετών της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θεσμοθετήθηκε το 2004. Η ιδέα ήταν να βρεθούν επιφανείς οικονομικά ομογενείς και να δώσει έκαστος από ένα εκατομμύριο δολάρια. Ξεκίνησε με τις δωρεές δέκα ατόμων αρχικά.

Το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» έχει να επιδείξει ήδη πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ακαδημαϊκό έργο δια μέσου των προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής.

Η ομάδα των φοιτητών, φοιτητριών και νέων επιστημόνων που έλαβαν την υποτροφία του Ταμείου “Πίστη” θαυμάζουν την έκθεση “Αφρική και Βυζάντιο” στο Μητροπολιτικό Μουσείο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAITH
Από το γεύμα στο εστιατόριο “Kellari” στη Νέα Υόρκη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAITH

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα πρωτοποριακό αθλητικό συγκρότημα σε άμεση σύνδεση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, παιδότοπους και χώρους εστίασης, έχει θέσει προς υλοποίηση ο ιδρυτής του Συλλόγου Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης, Panatha USA, Νίκος Μπάρδης, και οι συνεργάτες του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ