x
 

Εκκλησία

Συνάντηση Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως

25 Απριλίου 2024

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Το απόγευμα της Τρίτης 23 Απριλίου 2024, ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, παρέστη στην υπό της ελληνικής πρεσβείας Στοκχόλμης διοργανωθείσα ομιλία για την επιστολική ψήφο, στο Συνεδριακό Κέντρο ABF της Στοκχόλμης, με εισηγήτρια την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως.

Μετά την κατατοπιστική ομιλία περί της πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβερνήσεως, η πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία Αικατερίνη Φουντουλάκη παρέθεσε δείπνο σε εστιατόριο της πόλης, προς τιμήν της Υπουργού, στο οποίο παρεκάθησαν, εκτός της τιμωμένης, ο συνεργάτης αυτής κ. Λάσκαρης, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας και ο πρόξενος της Ελλάδος στη Στοκχόλμη Νικόλαος Καραλέκας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Μητροπολίτης Κλεόπας μετέφερε στην Υπουργό τις εγκάρδιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπτας και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στο Συνεδριακό Κέντρο ABF της Στοκχόλμης, όπου η υπουργός μίλησε για την επιστολική ψήφο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης προσέφερε ευγενώς στην Υπουργό το δίτομο έργο του, με τίτλο: «Ο Αγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως, Ιστορική Μελέτη επί τη βάσει ανεκδότων αρχειακών πηγών», έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη σελίδα 113 του οποίου γίνεται αναφορά στον λόγιο ιστορικό Α. Παπαδόπουλο-Κεραμέως, ο οποίος βοήθησε τον τότε Αρχιμανδρίτη και μετέπειτα Μητροπολίτη Πενταπόλεως Νεκτάριο Κεφαλά, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην καταγραφή και ταξινόμηση των παλαιών ιερών εικόνων που ευρέθησαν σε κρύπτη της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, στις 13 Αυγούστου 1887.

Η Υπουργός επιβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ότι πρόκειται περί συγγενούς της. Ακολούθως, ο Επίσκοπος ενημέρωσε την Υπουργό για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Επαρχία του, ενώ την προσεκάλεσε, σε επόμενο ταξίδι της, να επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, να συναντηθεί με το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας στην Σκανδιναυΐα και να διαπιστώσει τα όσα προφορικώς της εξέθεσε.

Λίαν πρωί της επομένης ημέρας, η Υπουργός ανέχωρησε αεροπορικώς από την Στοκχόλμη για τις Βρυξέλλες, για να συνεχίσει το υπηρεσιακό της ταξίδι και την περιοδεία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι αποφοιτήσαντες από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το Σάββατο 18 Μαΐου έχουν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από καθηγητές και από τον εκκλησιάρχη της Σχολής και καθηγητή του Κανονικού Δικαίου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Μερκάντο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ