x

Σύλλογοι

Συνάντηση προέδρου Κρητικών Αυστραλίας με τον δήμαρχο Ρεθύμνης

05 Αυγούστου 2022

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα – «ΑΠΕ-ΜΠΕ»). Στην ευαισθητοποίηση και την παροχή κινήτρων στη νέα γενιά των ομογενών ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να γνωρίσουν και να μυηθούν στον πλούτο και τη διαχρονική αξία του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της γενέτειρας των προγόνων τους, εστίασαν ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Αντώνης Τσουρδαλάκης και ο δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, που συναντήθηκαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Ομογένεια, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης και διατήρησης των δεσμών με τους Ελληνες της Ομογένειας. Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε μάλιστα την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων και ειδικά του διαδικτύου για την επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης τόσο με τον πρόεδρο και τα μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας όσο και με τα παιδιά των ομογενών που ζουν στην Αυστραλία, για την ενίσχυση των δεσμών τους με την Κρήτη και τον γλωσσικό και ιστορικό πολιτισμό της. Ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας δώρισε στον δήμαρχο το επετειακό βιβλίο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, επικαιροποιώντας την ανοικτή πρόσκληση που έχουν απευθύνει οι Κρήτες της Ωκεανίας στον κ. Μαρινάκη για μελλοντική επίσκεψη, συμμετοχή του σε εκδηλώσεις και συνεργασία.

Εξάλλου, την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή επισκέφτηκαν τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης Ιταλίας Fratres Fabbrica, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας «FRATRES», Vincenzo Manzo, η Ελενα Κωνστάντος, Ελληνίδα επίτιμη πρόξενος του Λιβόρνο Ιταλίας και η εκπρόσωπος του Δήμου Πέτσιολι Τοσκάνης, Chiara Gronchi, που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης στον Πλακιά, στην 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Η κα Λιονή επεσήμανε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη της ιταλικής αντιπροσωπείας στο Ρέθυμνο επισφράγισε τη συνεργασία της με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» και τόνισε πως: «είναι γεγονός ότι στη χώρα μας παρατηρείται μεγάλη έλλειψη από φιάλες αίματος με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας. Για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά σημαντική η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αναφορικά στην εθελοντική αιμοδοσία, που αποτελεί αναμφίβολα υπέρτατη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς».

Στο Ρέθυμνο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλο έργο, φροντίζοντας με τις δράσεις του, τις οποίες στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, «…να ευαισθητοποιεί και να ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ώστε να γίνει κρίκος ζωής στην αλυσίδα, που δεν έχει σύνορα. Η αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας παραμένει διαχρονική, είναι δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο και όπως αποδεικνύεται από την αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων Αιμοδοτών, Τοσκάνης και Ρεθύμνου, δε γνωρίζει σύνορα, εθνικότητες και κουλτούρες», είπε η αντιπεριφερειάρχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Το Τμήμα AHEPA Ιλίου (Chapter HJ-37 Ilion Attica) υποδέχθηκε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2022.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ