x
 

Αμερική

Συναυλία-αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου στο Χιούστον

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Την Παρασκευή 7 Απριλίου η ελληνική κοινότητα του Χιούστον είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα αξέχαστα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου, σε μία καταπληκτική συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή στο Hobby Center.

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου, η Ντίνα Ρωμιού (Dena Romios) της εταιρείας Power Muse Productions με τους Αγγελο, Στέλιο, Διαμαντή Διονυσίου, την Αγνή Καλουμένου και την ορχήστρα «ανέστησαν» όλους τους παρευρισκομένους μετά την εσωστρέφεια των τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα τρία αδέλφια με την Αγνή Καλουμένου και την ορχήστρα για περίπου 3 ώρες χωρίς διάλλειμα ερμηνεύοντας τα αξέχαστα τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Στράτου Διονυσίου μετέφεραν το κοινό πίσω στα παλιά καλά χρόνια.

Η Ντίνα Ρωμιού, μιλώντας μας στην συνάντηση στο προξενείο, μας είχε διηγηθεί τη χαρά με την οποία, με δάκρια στα μάτια, την αγκαλιάζαν Ελληνες στο Σαν Φρανσίσκο όπου για πολλά χρόνια ο Ελληνισμός δεν είχε τέτοια ζωντανή συναυλία. Εδώ στο Χιούστον ήμουν από τους πρώτους που έφτασα στο χώρο και παρακολουθούσα τον κόσμο που ερχόταν κουρασμένος και θλιμμένος, ενώ τις επόμενες τρεις ώρες στην αίθουσα τραγουδούσαν και χορεύανε. Κάποια στιγμή ο Στέλιος κάλεσε τον πρώτο του ξάδελφο Θύμιο Παρδάλα να ανέβει στην σκηνή και να τραγουδήσει ένα από τα τραγούδια του Στράτου. Ο Θύμιος Παρδάλας είναι περιζήτητος τραγουδιστής στην ευρύτερη περιοχή και κατοικεί στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Στιγμιότυπα από τη συναυλία-αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με τους Αγγελο, Στέλιο, Διαμαντή Διονυσίου και την Αγνή Καλουμένου, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο Hobby Center. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Μετά το τέλος της συναυλίας, όταν το πλήθος έβγαινε έξω, ήταν χαρούμενοι, γεμάτοι κέφι και ανακούφιση. Η ζωή άλλωστε είναι πολύ μικρή και δεν πρέπει να τη ζούμε με θλίψη, πρέπει καθημερινώς να τη ζούμε στο μέγιστο και ευτυχώς αυτή η συναυλία θύμισε σε όλους πώς πρέπει να ζούμε. Στην Ντίνα Ρωμιού αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες για τις προσπάθειες που κάνει να «γιατρέψει» την ψύχη μας. Φεύγοντας ο κόσμος ρωτούσε πότε θα γίνει η επόμενη συναυλία. Εδώ πρέπει να συγχαρώ τον Αγγελο, τον Στέλιο και τον Διαμαντή που αφιερώσανε την ζωή τους να τραγουδούν τα αθάνατα τραγούδια του Στράτου.

Στιγμιότυπα από τη συναυλία-αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με τους Αγγελο, Στέλιο, Διαμαντή Διονυσίου και την Αγνή Καλουμένου, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο Hobby Center. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» στον πρόξενο της Ελλάδας στο Χιούστον, Λάμπρο Κακίση, για τις εντυπώσεις του από τη συναυλία, είπε τα ακόλουθα:

«Η ελληνική κοινότητα του Χιούστον είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα αξέχαστα τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Στράτου Διονυσίου, σε μία καταπληκτική συναυλία, γεμάτη συναίσθημα και αναμνήσεις που πραγματοποιήθηκε στο Hobby Center την Παρασκευή, 7 Απριλίου, 2023.

Σε μία μαγική βραδιά, η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του κοινού, ξετυλίχθηκε η ιστορία του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου, καθώς ακούστηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, που αποδόθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τους τρεις γιούς του, Αγγελο, Στέλιο και Διαμαντή. Το ερμηνευτικό έργο του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου αποτελεί ζωντανό κομμάτι της λαϊκής μουσικής ιστορίας της Ελλάδας, με χιλιάδες αυθεντικά λαϊκά τραγούδια».

Στιγμιότυπα από τη συναυλία-αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με τους Αγγελο, Στέλιο, Διαμαντή Διονυσίου και την Αγνή Καλουμένου, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο Hobby Center. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 6 Απριλίου, το επιτελείο της συναυλίας επισκέφτηκε την κοινότητα του Αγίου Βασιλείου όπου τους υποδέχτηκε ο πατέρας Λουκάς Παλουμπής. Συζήτησαν για την κοινότητα, ενώ ο πατέρας τούς ξενάγησε την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και το παρεκκλήσι του Αγίου Ευσταθίου. Κάθε Πέμπτη η κοινότητά μας προσφέρει μακαρονάδα και έτσι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την φερόμενη ως καλύτερη μακαρονάδα στο Χιούστον.

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη του επιτελείου της συναυλίας στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου την Πέμπτη, 6 Απριλίου. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης
Από αριστερά διακρίνονται οι: Ελένη Καπούλος, Διαμαντής Διονυσίου, πατέρας Λουκάς Παλουμπής, Μαρία Στελάκη, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Γιώργος Αργυρός, Αγγελος Διονυσίου, Στέλιος Διονυσίου, Αγνή Καλουμένου, Βάσω Ιακωμίδη, Φρίτα Στεφαδούρη, Κώστας , Ντίνα Ρωμιός, Γεώργιος Καστρίτης και Αργύρης Βουτσάς. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ένα όμορφο και αισιόδοξο κλίμα, το παράρτημα της Αγίας Αικατερίνης του Ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, τα οποία από του χρόνου θα φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ