x
 

Εκκλησία

Συνάξεις Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και Ιερέων της Αρχιεπισκοπής Καναδά

24 Απριλίου 2024

ΤΟΡΟΝΤΟ. Κατά το τρέχον έτος πραγματοποιήθηκαν τρεις πνευματικές συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής Καναδά. Σύμφωνα με το πληροφοριακό Δελτίο της Αρχιεπισκοπής η πρώτη έγινε στο  Μόντρεαλ στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η δεύτερη στην περιοχή νοτιοδυτικού Οντάριο (London) στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και η τρίτη στο Τορόντο στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Βαπτιστή, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.

Ολες οι πνευματικές συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων είχαν επιτυχή συμμετοχή των μελών τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε κάθε πνευματική σύναξη έγινε Θεία Λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο και τους ιερείς της περιοχής ώρα 9:00-10:30 π.μ. Στη συνέχεια, ώρα 10:30-11:00 π.μ. προσεφέρθη καφές, ώρα 11:00 π.μ. -12:00 μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος με θέμα «Πίστις εστίν ελπιζομένων υπόστασις» Εβρ. 11,1) και αμέσως μετά προσφέρθηκε γεύμα για όλους. Μετά το γεύμα μίλησε ο ιερατικός προϊστάμενος κάθε εκκλησίας, με θέμα «Η είσοδός μας στη Μ. Τεσσαρακοστή».

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος δήλωσε πως «δόξα τω Θεώ μετά τον κορωνοϊό επανήλθαμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Οι πνευματικές συνάξεις είχαν μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά κ. Ζωή Βερούτη, όλες τις προέδρους των Φιλοπτώχων των διαφόρων τμημάτων, όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος στις πνευματικές συνάξεις, τους αδελφούς ιερείς και τους υπευθύνους των κοινοτήτων οι οποίοι βοήθησαν. Προσευχόμαστε και ευχόμαστε όλοι οι χριστιανοί να ζήσουν πνευματικά τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας και με υγεία και χαρά να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού μας. Καλή Ανάσταση.

Συνεδρίαση Ιερέων Τορόντο και περιχώρων

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 έγινε έκτακτη συνεδρίαση των ιερατικών προϊσταμένων των κοινοτήτων Τορόντο και περιχώρων στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή.

Η ημερησία διάταξη είχε τα κάτωθι θέματα:

1)      Κληρικολαϊκή

2)         Ετήσια Σύναξη Νεολαίας

3)      Σύναξη Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Καναδά

4)      Τουρνουά Γκολφ (Golf Tournament)

5)      25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας

6)      Τελετή Αποφοίτησης Θεολογικής Ακαδημίας, 10 Μαΐου 2024

7)      Πρόγραμμα Ακολουθιών για τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.

Συνεζητήθησαν όλα τα θέματα με αγάπη και κατανόηση και όλοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία όλων αυτών των σκοπών.

Το Golf Tournament, η 25η επέτειος της Θεολογικής Ακαδημίας (Λεύκωμα) και η τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Ακαδημίας προβλέπεται να έχουν καλή  συμμετοχή.

Εστάλη επιστολή και προς όλους τους ιερείς που υπηρετούν στον Καναδά, ώστε να φροντίσουν οι κοινότητές τους να αντιπροσωπευθούν δεόντως, τόσο στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, όσο και στη Συνέλευση Νεολαίας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Τελευταία συνεζητήθη η ώρα κατά την οποία θα τελούνται οι εσπερινές Ιερές  Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και απεφασίσθη ομόφωνα, ότι θα τελούνται 6:30 μ.μ.

Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία η συνεδρίαση είχε τη συμμετοχή όλων των Ιερέων. Ευχαριστούμε τους αδελφούς ιερείς, αλλά και τις κοινότητες και ευχόμεθα σε όλους Καλό Πάσχα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι αποφοιτήσαντες από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το Σάββατο 18 Μαΐου έχουν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από καθηγητές και από τον εκκλησιάρχη της Σχολής και καθηγητή του Κανονικού Δικαίου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Μερκάντο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ