x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνεδρίαση του Ιδρύματος «Κολλεγιακό Ετος στην Αθήνα» στο Μαλιώτειο

18 Ιανουαρίου 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Eλληνο-αμερικανικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Κολλεγιακό Ετος στην Αθήνα», που έχει ως έδρα του το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, συνεδρίασαν στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο  στη Βοστώνη, κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής του συμβουλίου και πρώην διευθυντού και προέδρου του κ. Αλέξη Φυλακτόπουλου, η μητέρα του οποίου, αείμνηστη Ισμήνη Φυλακτοπούλου, υπήρξε η ιδρύτρια του ιδρύματος το 1962. Τη σκυτάλη στην προεδρία παρέλαβε από τον κ. Φυλακτόπουλο η κ. Θεώνη Σκούρτα.

Το πρόγραμμα του «Κολλεγιακού Ετους στην Αθήνα» αποβλέπει στο να σπουδάσουν Aμερικανοί φοιτητές στην Ελλάδα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Ξεκίνησε πριν από 62 χρόνια με τη συμμετοχή πέντε φοιτητών και περιορισμένη δραστηριότητα και αναπτύχθηκε ραγδαία ώστε σήμερα να προσφέρει ακαδημαϊκά μαθήματα υψηλού επιπέδου και διαφόρων ειδικοτήτων σε χιλιάδες φοιτητές, αποτελώντας κυριολεκτικά μία ακαδημαϊκή γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Αμερική.

Ο διευθυντής και πρόεδρος του ιδρύματος “Κολλεγιακό Έτος στην Αθήνα”, κ. Αλέξης Φυλακτόπουλος, η μητέρα του οποίου, αείμνηστη Ισμήνη Φυλακτοπούλου υπήρξε η ιδρύτρια του ιδρύματος το 1962.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα μαθήματα που γίνονται στη διάρκεια των ακαδημαϊκών εξαμήνων αλλά και του καλοκαιριού είναι στα αγγλικά και προσφέρονται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙΚΕΜΕΣ) που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και τον Εθνικό Κήπο.  Πέραν των μαθημάτων, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γνωρίσουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, σύγχρονα ελληνικά πολιτιστικά κέντρα και δρώμενα, να επισκεφτούν τόπους ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους και να συναναστραφούν τους κατοίκους της σύγχρονης Αθήνας.

Κι άλλη αναμνηστική φωτογραφία από τη συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου του Eλληνο-Αμερικανικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος “Κολλεγιακό Έτος στην Αθήνα”, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΙΛΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κατά τη διήμερη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο Μαλιώτειο Κέντρο έγινε εκτενής αναφορά, όχι μόνο στα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους, αλλά και στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το ίδρυμα που θα επεκτείνει τους ιδιόκτητους χώρους του στην πλατεία Σταδίου των Αθηνών και τις δράσεις του χάρη σε δωρεά από πρώην απόφοιτο και φίλο του ιδρύματος.

Από το δείπνο που παρείχε το Μαλιώτειο Κέντρο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Eλληνο-Αμερικανικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος “Κολλεγιακό Έτος στην Αθήνα”.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά την παιδική του ηλικία, ο Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης παρατηρούσε τον αττικό ουρανό και εντυπωσιαζόταν από τα μυστικά που έκρυβε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ