x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέδριο ή οχλοβοή;

Επειδή δεν είχα την ευκαιρία να σχολιάσω νωρίτερα το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, έστω και κάπως εκπρόθεσμα, άλλωστε η «οχλοβοή» δεν έχει περάσει και νομίζω πως θα εξακολουθήσει για αρκετό καιρό ακόμα, νομίζω πως το επίπεδο του συνεδρίου ήταν πραγματικά εντελώς επίπεδο. Πιο κάτω δεν νομίζω πως υπάρχει. Θύμιζε μάλλον επίπεδο τοπικού συλλόγου ή Ομοσπονδίας, με όλα τα γνωστά μικρά και μικρονοϊκά, κι όχι συνέδριο πολιτικού κόμματος με αρχές, αξίες, πολιτικό λόγο και πρόταση για τα ουσιώδη του βίου των πολιτών.

Φωνασκίες, αντεγκλήσεις, διαψεύσεις, υπερβολές, συνέθεταν σκηνογραφίες κατώτερες των περιστάσεων και του «οράματος» που εξυπακούεται ότι επαγγέλλεται το μέγα κόμμα της Αριστεράς και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Ενας ψύχραιμος και αντικειμενικός παρατηρητής βλέποντας και ακούγοντας όλες αυτές τις σκηνές και συμπεριφορές δεισίμονος μικρόνοιας και παιδαριωδίας, δεν μπορούσε να μην σκεφθεί πώς είναι δυνατόν αυτό το «κόμμα» να έχει αξιώσεις να κυβερνήσει την Ελλάδα ξανά, ξορκισμένο το κακό.

Τη φωτιά ή γιανγκίν τουρκιστί, την άναψε στα μπατζάκια του Mr. Stephanos, ο «Εθνάρχης» Αλέξιος ο Α με την τορπίλη του δύο ώρες πριν την έναρξη χωρίς καμία εκ των προτέρων ενημέρωση ή προειδοποίηση του Mr. Stephanos, ο οποίος όσο περνά ο καιρός φαίνεται πως σχοινοβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιώδες, γι’ αυτό και είπε το άγομεν σε εκλογές, με εκείνη τη φράση «βρείτε μου αντίπαλο».

Ο αντίπαλος ήταν έτοιμος από τον «Εθνάρχη» στο πρόσωπο της Ολγας, αλλά ο όχλος την τελευταία στιγμή άκουσε την κουδούνα του Παππά… και του Διάκου Φάμελλου … που ροβολούσαν από τα… βοσκοτόπια και είπε δεν χρειάζεται συνέδριο, αφήνοντας τον Mr. Stephanos μετέωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δακρύσαμε από συγκίνηση για τον παλμό και την τεράστια συμμετοχή των Eλληνοαμερικανών στην πραγματικά μεγαλειώδη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, την περασμένη Κυριακή.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ