x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνέδριο Νεολαίας στην Αδελαΐδα με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

27 Νοεμβρίου 2022

ΑΔΕΛΑΙΔΑ. Συνέδριο Νεολαίας στην Αδελαΐδα με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική περιοδεία στην Αδελαΐδα, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο Νεολαίας που διοργάνωσε η Κεντρική Νεολαία «Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυς» της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Αδελαΐδος με γενικό θέμα του Συνεδρίου: «Θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» (Ἰωάν. 16:33).

Οι εργασίες του συνεδρίου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ενορίας-Κοινότητος Προφήτου Ηλιού στο Norwood. Σε αυτές έλαβαν μέρος δεκάδες νέοι και νέες από την Πολιτεία της Νοτίου Αυστραλίας, καθώς και εκπρόσωποι από τη Μελβούρνη, την Πέρθη και τη Βρισβάνη, όχι μόνο Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά και κατηχούμενοι και νέοι που ενδιαφέρονταν να γνωρίσουν περισσότερο την Ορθοδοξία. Σημειώνεται ότι επρόκειτο για το πρώτο Συνέδριο Νεολαίας που διεξήχθη στη Νότιο Αυστραλία τα τελευταία δέκα και πλέον έτη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, με τον Ποιμενάρχη τους και με τον Ιερό Κλήρο, να συζητήσουν επί θεμάτων τα οποία απασχολούν τη γενιά τους και να ωφεληθούν πνευματικά από τις χριστοκεντρικού περιεχομένου ομιλίες που παρουσιάστηκαν από τους διακεκριμένους ομιλητές.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, πλαισιούμενο από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σινώπης κ. Σιλουανό και Μελόης κ. Αιμιλιανό, και από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Πέρθης π. Μακάριο. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε την κεντρική ομιλία, με θέμα: «Ο Σταυρός παραμένει ενώ ο κόσμος αλλάζει». Ακολούθησε μία γόνιμη συζήτηση, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε ερωτήματα από τους νέους και απάντησε καταλλήλως στους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.

Μετά την κεντρική ομιλία και τον κύκλο των ερωταπαντήσεων, οι νέοι χωρίστηκαν σε ηλικιακές ομάδες και συμμετείχαν σε δύο διαδραστικά εργαστήρια. Ομιλητές στα εργαστήρια αυτά ήταν κληρικοί και οι πρεσβυτέρες τους (π. Δανιήλ και Πρεσβυτέρα Αιμιλία Bradshaw και π. Ιερεμίας και Πρεσβυτέρα Ιωάννα Krieg), καθώς και λαϊκοί (Matina Ravelo, Χρήστος και Αιμιλία Σταμπολίδη, Δρ Ιωάννης Σαλαγκάρας, Έφη Γεωργιάδη, και Mellie Tantalos).

Μεσολάβησε γεύμα, το οποίο προσέφερε με πολλή αγάπη η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Ενορίας – Κοινότητος Προφήτου Ηλιού, ενώ η αυλαία του Συνεδρίου έπεσε με μια ανοιχτή συζήτηση ερωταπαντήσεων, κατά την οποία οι νέοι υπέβαλαν ερωτήματα στους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους κ. Σιλουανό και κ. Αιμιλιανό, και στον Ηγούμενο π. Μακάριο.

Μετά από αυτήν την εποικοδομητική εμπειρία της εν Χριστώ συναναστροφής τους και της ενδυνάμωσης των δεσμών τους με τον ιερό Κλήρο και την Εκκλησία, τα μέλη της Κεντρικής Νεολαίας «Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυς» ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον εορτασμό της μνήμης του Προστάτη τους, στις 27 Δεκεμβρίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ