x

Πολιτική

Συνέντευξη – χείμαρρος του Αβέρωφ Νεοφύτου

21 Ιανουαρίου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αποφασισμένος να αλλάξει την αντίληψη που επικρατεί ανάμεσα στην κοινωνία για το πρόσωπο του, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και αναφέρθηκε στους χαρακτηρισμούς που ακούει για το πρόσωπο του, όπως, «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι από κάτω ο Αβέρωφ», ότι είναι πανούργος, ή ότι είναι «διάβολος μαύρος»!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Σίγμα» και την εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές», ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπέδειξε πως, «κατανοώ αυτά που μου καταλογίζουν στην αντίληψη της κοινωνίας. Ότι είμαι κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις. Όμως σηκώθηκαν οι πέτρες, σηκώθηκαν και ογκόλιθοι. Τον Αβέρωφ δεν τον βρήκε κανείς κάτω από οποιαδήποτε πέτρα. Είχαμε χρηματιστήριο, έγιναν έρευνες, έρευνες για τις Κυπριακές Αερογραμμές, για τον Ήλιο, όταν ήμουν υπουργός Συγκοινωνιών αυτά τα τρία. Έγιναν έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας, για τον Συνεργατισμό, βγήκαν λίστες για διαγραφές δανείων, έρευνες για τα διαβατήρια. Δεν βρέθηκε ο Αβέρωφ, ούτε ως provider ούτε σε κάποια έρευνα να καλεστώ. Αλλά λέτε ότι ο Αβέρωφ είναι πανούργος, είναι πανέξυπνος και δεν μπορεί να τον πιάσει κανένας. Το λένε πολλοί. Προκαλώ οποιονδήποτε να βγει επώνυμα να τεκμηριώσει».

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπενθύμισε πως ο ίδιος είναι στην πολιτική από το 1985 και σε πολιτικά αξιώματα πρώτης γραμμής τα τελευταία 30 χρόνια. «Δεν είναι αρκετό να είσαι πανέξυπνος και πανούργος και διάβολος μαύρος, όπως λένε στην κυπριακή. Πόσο πανέξυπνος να είναι κάποιος που εδώ και 35 χρόνια παίρνει τέτοιες προφυλάξεις που δεν τον αγγίζει καμία έρευνα. Όμως οι αντιλήψεις είναι εκεί για να τον αλλάξουμε, μέσα από θεσμικές αλλαγές, να νιώθουν οι πολίτες πως είναι διασφαλισμένη η διαφάνεια και η λογοδοσία και το ασυμβίβαστο για κρατικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους. Και θα τα αλλάξουμε για να φύγουν και οι αντιλήψεις και οι ψίθυροι και τα κουτσομπολιά».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε και μπροστά στο ενδιαφέρον ενόψει των Προεδρικών από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Γιώργο Παμπορίδη, μίλησε για τον ρόλο των κομμάτων, αλλά και του ιδίου. «Καιροσκοπικά δεν θα συμπεριφερθώ ποτέ, επειδή τώρα είναι της μόδας να τα βάζουμε με τα κόμματα ακόμα και αυτοί που λένε ότι είναι κομματικά στελέχη και υπηρέτησαν την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, τώρα να σκέφτονται αντισυστημικά».

Και πρόσθεσε: «Κάναμε τα κόμματα καταραμένα και είναι της μόδας και ανεβαίνουν οι μετοχές σου να τα βάζεις με τα κόμματα και είναι και trend να το παίζεις αντισυστημικός. Πώς μπορείς να κυβερνήσεις μια χώρα χωρίς τα κόμματα; Ποιος θα ψηφίσει προϋπολογισμούς; Σίγουρα θα γίνει ένας διαγωνισμός για το ποιο θα είναι το πιο καλό πρόγραμμα. Όμως για να το εφαρμόσεις χρειάζεσαι τα κόμματα. Ή θα πρέπει να έχεις εκ των προτέρων συνεργασίες στη Βουλή, ή θα έχεις ένα δυνατό κόμμα όπως είναι ο ΔΗΣΥ που αποδείξαμε πως μπορούσαμε να κτίζουμε συνεργασίες».

«Θα με βόλευε, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «να λέω εγώ, τι σχέση έχω εγώ με την Κυβέρνηση; Εγώ είμαι ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Αναλαμβάνω τις ευθύνες και ήταν μονόδρομος να στηρίξω την Κυβέρνηση μου. Και μου έρχονται τώρα αυτοί που λάμβαναν τις αποφάσεις στο Υπουργικό, να μου παρουσιάζονται αντισυστημικοί και μακριά από τα κόμματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Iσχυρούς παραλληλισμούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας