x
 

Πολιτική

Συνέντευξη του Σάκη Κεχαγιόγλου στην Αθηναΐδα Νέγκα στο «Action24»

26 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Μεγάλης διάρκειας συνέντευξη παρεχώρησε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου στη γνωστή δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 24.04.2024 στο «Action24». Ο γνωστός ποινικολόγος απάντησε σε ερωτήσεις για τη ζωή του, τις σπουδές του καθώς και για πολύκροτες υποθέσεις που έχει χειριστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αναφέρθηκε στον μέντορά του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον διαπρεπέστερo ποινικολόγο της χώρας των τελευταίων 50 ετών. Είπε ότι τον «έριξε από την αρχή στα βαθιά» αναθέτοντάς του σημαντικές και δύσκολες ποινικές υποθέσεις (Κοσκωτάς , Βαγιωνής κ.α. ) . Επεσήμανε μάλιστα ότι η πρώτη υπόθεση στην οποία παραστάθηκε ήταν διπλή ανθρωποκτονία .

Η Α. Νέγκα τον ρώτησε για τις σπουδές του στην Αμερική και τις γνώσεις του για το Αγγλοσαξονικό Δίκαιο συνδυάζοντας τες με την μεγάλη επιτυχία της αθώωσης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου τον Μάρτιο του 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Στο σημείο αυτό ο Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε σε αυτή την υπόθεση που είχε συνταράξει και απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη καθώς και σε άγνωστες λεπτομέρειες της διεξαγωγής της δίκης. Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο βιβλιο το οποίο ο γνωστός ποινικολόγος έγραψε πρόσφατα με τίτλο η «Αθώωση  – Χονγκ Κονγκ 2019» (Εκδόσεις Φερενίκη ) και το οποίο παρουσιάστηκε την 03.04.2024 σε εκδήλωση στη Μεγάλη Βρετανία .

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, είπε ότι το να λέει ο κατηγορούμενος την αλήθεια στο συνήγορό του αποτελεί την καλύτερη υπεράσπιση. Όσον δε αφορά την απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης, διετύπωσε ως πρόταση για δημόσιο διάλογο την ολοσχερή κατάργηση του θεσμού των ενόρκων, διότι, καθώς είπε, θεωρεί ότι έχει αποτύχει καθότι , αφενός μεν δεν γνωρίζουν τη νομική επιστήμη με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά λάθη, αφετέρου δε επηρεάζονται ευκολότερα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και από επικοινωνιακές στρατηγικές. Χαρακτηριστικά, διερωτήθηκε : « Άραγε οι Τακτικοί Δικαστές είναι ικανοί να δικάζουν όλα τα υπόλοιπα αδικήματα του ποινικού κώδικα και δεν τους εμπιστευόμεθα στις ανθρωποκτονίες και στους βιασμούς …; …»

Τέλος, στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, απήντησε ότι δεν πιστεύει στην τύχη παρά μόνο στη Θεία Πρόνοια . Είπε ότι ευνοήθηκε από τις περιστάσεις και κατέληξε λέγοντας ότι δεν του αρέσει η πολιτική αγωγή, γιατί αισθάνεται σαν βοηθός της εισαγγελικής έδρας, αλλά υπήρξε και είναι και τώρα και μελλοντικά στην υπεράσπιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μια σειρά έργων, ζωγραφικής και γλυπτικής, που δημιουργούν μία εγκατάσταση με αναφορές στον Μάγο του Οζ είναι η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη υπό τον τίτλο «ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» που φιλοξενείται στην γκαλερί a.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ