x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνεργασία NYCPF και ΙΣΝ με την κοινότητα της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο

07 Δεκεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία το ΙΣΝ υποστηρίζει το New York City Police Foundation (NYCPF) και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην προσπάθειά τους να κάνουν τη Νέα Υόρκη όσο το δυνατόν πιο ασφαλή για τους κατοίκους της. Η συνεργασία μεταξύ του ΙΣΝ και του ΝΥCPF, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του κοινωφελούς έργου του ΙΣΝ, εστιάζει στην ενδυνάμωση της κοινότητας και των μελών της.

Ενδεικτικά η πιο πρόσφατη δωρεά του ΙΣΝ στο NYCPF αφορούσε σε μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της σχέσης, της ενθάρρυνσης του διαλόγου και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και των πολιτών. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αποτελεί η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, ξεκινώντας κατά προτεραιότητα με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ζουν στη Νέα Υόρκη.

Μέσα από ανοιχτές εκδηλώσεις, όπως γιορτές και υπαίθριες δραστηριότητες, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να διασκεδάσουν και παράλληλα να γνωριστούν και να αλληλοεπιδράσουν με τους αστυνομικούς σε ένα πιο φιλικό πλαίσιο. Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Μπρούκλιν, για παράδειγμα, που συνδιοργανώθηκε με μια σειρά από οργανώσεις αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν τους γονείς και τα παιδιά, όπως η ψυχική υγεία, η επισιτιστική ανασφάλεια και η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Στο παρελθόν, το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα Options, που κάνει χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες ηλικίας 14 – 18 ετών να πάρουν μέρος σε προσομοιώσεις πραγματικών σεναρίων και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις. Τα σενάρια περιλαμβάνουν περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού, εμπορίας ανθρώπων, στρατολόγησης συμμοριών, εγκλήματα μίσους και ενδοοικογενειακής βίας.

Δεκάδες χιλιάδες νέοι έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα Options. Κάποιοι από αυτούς γίνονται πρεσβευτές του Options, μετά από τη συμμετοχή τους με υποτροφία στο πρόγραμμα Learn2Earn για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με την επικοινωνία και την οικονομική διαχείριση. «Η συμμετοχή μου στο Learn2Earn ήταν μια σπουδαία εμπειρία, κάποτε ήμουν στη θέση της μαθήτριας στο μάθημα οικονομικής διαχείρισης και τώρα βρίσκομαι στη θέση της καθηγήτριας», δήλωσε η Nialli J. «Έχω μάθει διάφορα πράγματα και, ακόμη και μέσα από τον ρόλο μου ως διδάσκουσα, εξακολουθώ να μαθαίνω περισσότερα και μπορώ να βοηθήσω παραπάνω νέους ανθρώπους».

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, άνοιξε στο Μπρόνξ το Κέντρο Ευεξίας Options, το οποίο παρέχει στους νέους έναν ασφαλή χώρο για να χαλαρώνουν, να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και να συμμετέχουν στα εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης Options. Το Κέντρο φιλοξενεί επίσης ανοιχτά προγράμματα για το κοινό που διοργανώνονται μέσω της Πρωτοβουλίας Κοινοτικής Δέσμευσης. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις προσπάθειες του NYCPF για τους πολίτες της Νέας Υόρκης, η κοινότητα αποτελεί το κλειδί.

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1. Μαρία Ράπτη - Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP & AffiliatesΑνταγωνισμός και Αντιμονοπώλια[caption id="attachment_653670" align="alignnone" width="516"] ΦΩΤ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ