x
 

Κοινωνία

Συνταξιοδότηση πριν τα 65; Ποιες οι επιλογές υγειονομικής περίθαλψης

05 Φεβρουαρίου 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η συνταξιοδότηση πριν από τα 65, είτε προγραμματισμένη, είτε υπαγορευμένη από τις περιστάσεις, είναι μια πραγματικότητα για πολλούς Αμερικανούς. Και η ασφάλιση υγείας για αυτούς τους πρόωρους συνταξιούχους είναι συχνά πιο δαπανηρή από ό,τι νομίζουν. Για ένα ζευγάρι, τα ασφάλιστρα για κάλυψη μπορεί να κυμαίνονται από $1.700 έως $2.200 το μήνα ανάλογα με το πού ζουν, την ηλικία τους και την πηγή της ασφάλισης. Και εκτός από τα ασφάλιστρα, υπάρχουν εκπτώσεις, πληρωμές και συνταγές και έξοδα συνασφάλισης -ενδεχομένως προσθέτοντας χιλιάδες δολάρια επιπλέον σε κόστος.

Ακόμη, ορισμένες επιλογές ασφάλισης έχουν περιορισμένο τοπικό δίκτυο και ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν προτιμώμενους γιατρούς ή να επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να επισκέπτονται έναν ειδικό χωρίς παραπομπή. Και πολλοί δεν καλύπτουν έξοδα που πραγματοποιούνται εκτός πολιτείας, εκτός εάν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, μια πιθανή διακοπή συμφωνίας για έναν συνταξιούχο που θέλει να περάσει τους χειμώνες σε ένα πιο ζεστό κλίμα.

«Είναι ένα πραγματικό σοκ για τους ανθρώπους», λέει ο οικονομικός σχεδιαστής Μπεν Σμιθ (BenSmith) στο Μιλγουόκι. «Αφελώς πιστεύουν ότι η ασφάλιση της υγείας τους θα είναι πανομοιότυπη με αυτή που είχαν στη δουλειά τους».

Ακολουθούν παρακάτω ορισμένες επιλογές για τους πρόωρους συνταξιοδοτούμενους ώστε να λάβουν το επίπεδο φροντίδας που επιθυμούν και να ελαχιστοποιήσουν το κόστος ασφάλισης υγείας νωρίς στη σύνταξη πριν από την έναρξη του Medicare.

Η φθηνότερη επιλογή για ένα ζευγάρι είναι η κλιμακωτή συνταξιοδότηση και ο ένας να συνεχίσει να εργάζεται, ώστε και οι δύο να μπορούν να βασίζονται σε ένα πρόγραμμα στο χώρο εργασίας έως ότου το Medicare γίνει επιλογή στα 65. Τα προγράμματα για το χώρο εργασίας τείνουν να επιδοτούνται, με τον εργοδότη να πληρώνει περίπου το 83% του κόστους κάλυψης για τον εργαζόμενο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το «Kaiser Family Foundation».

Για την οικογενειακή κάλυψη, ο εργαζόμενος πρέπει να πάρει ένα επιπλέον μερίδιο της δαπάνης. Τα σχέδια στο χώρο εργασίας συνήθως έχουν επίσης πιο εκτεταμένες επιλογές κάλυψης από την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης ως άτομο

Αλλά αυτή η προσέγγιση δεν είναι πάντα εφικτή εάν είστε ελεύθεροι ή εάν κανένας από τους εταίρους δεν θέλει να καθυστερήσει τη συνταξιοδότηση. Ετσι, ένας άλλος τρόπος για να παραμείνετε σε ένα πρόγραμμα εργασίας και να παραμείνετε συνταξιούχοι είναι μέσω της λεγόμενης κάλυψης Cobra, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους σε πολλές εταιρείες το δικαίωμα να συνεχίσουν τα οφέλη για την υγεία για έως και 18 μήνες.

Η κάλυψη Cobra θα κοστίσει περισσότερο από ό,τι αν εργάζεστε, με πολλούς εργοδότες να απαιτούν από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να πληρώσουν ολόκληρο τον ναύλο, συν ένα τέλος διαχείρισης 2%.

Ωστόσο, η επιλογή Cobra θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τους γιατρούς που προτιμάτε καθώς σκέφτεστε τι να κάνετε στη συνέχεια. Η μέση πριμοδότηση Cobra για μια οικογένεια ήταν πρόσφατα περίπου $25.000 ετησίως, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής 2%, σύμφωνα με το «Kaiser Family Foundation».

Αυτό συγκρίνεται με έναν μέσο όρο 6.775 δολαρίων ετησίως που ο εργαζόμενος είχε συνηθίσει να πληρώνει μέσω κρατήσεων μισθοδοσίας.

Πηγή: «Wall Street Journal»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ