x

Πολιτική

Συντονισμός και συνεργασία κυβέρνησης και Βουλής – Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Δημητρίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η διασφάλιση της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού και πολύνεκρου δυστυχήματος στην Ελλάδα, με τους δύο Προέδρους να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά κατά την αρχική τους συνομιλία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα είπε ότι «είναι μια άσχημη μέρα για όλους μας. Σε αυτές τις στιγμές είναι που αντιλαμβάνεσαι τη σημασία ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνονται ενέργειες στον βαθμό του δυνατού για να αποφεύγονται τέτοιου είδους γεγονότα».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε αρχικά ό,τι καλύτερο στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν επισκιαστεί τα πάντα από τις τραγικές εξελίξεις και από την είδηση του θανάτου των δύο Κυπρίων νέων.

Μιλώντας εντός της συνάντησης, η κ. Δημητρίου είπε ότι θα συζητήσουν τα θέματα που αφορούν την Κυβέρνηση και τη Βουλή και για τα οποία κάνουμε την επεξεργασία μας για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Είπε πως συζητούν και τα διαδικαστικά ζητήματα ώστε κυρίως να διασφαλίσουν και να «κλειδώσουν» μια αγαστή συνεργασία, η οποία είναι βέβαιη ότι θα υπάρχει, για τους πολίτες και για το καλό του τόπου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση και εξερχόμενη του Προεδρικού, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, θεσμικά ως Πρόεδρος της Βουλής, για να συζητήσουν όλα τα που αφορούν τη Βουλή και τη συνεργασία.

Όπως είπε, η προεργασία έχει γίνει ήδη για θέματα που εκκρεμούν στην Βουλή και αφορούν είτε το Σχέδιο Ανάκαμψης είτε νομοθετικές πρωτοβουλίες. «Ήδη είχαμε μια εκτενή συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του και βεβαίως έχουμε δει και στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας αλλά και των σχέσεων μεταξύ μας, πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ μας. Υπάρχει θέληση βεβαίως και από τις δύο πλευρές και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για ό,τι χρειάζεται να γίνει για το καλό του τόπου και του κάθε πολίτη ξεχωριστά», είπε.

Ερωτηθείσα αν έχει γίνει κάποια ιεράρχηση για τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν, η κ. Δημητρίου είπε πως προς το παρόν δεν έχουν κάτι το οποίο κρίνεται ως κατεπείγον, επισημαίνοντας ωστόσο τον άμεσο χειρισμό της Βουλής στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τις τιμές των καυσίμων.

Με αυτό τον τρόπο, είπε, πρέπει να λειτουργήσει και σε άλλα ζητήματα. «Εγινε μια ιεράρχηση μεταξύ των νομοθετικών ζητημάτων τα οποία υπάρχουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Θα γίνει συνάντηση και η διαδικασία που προνοείται μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων και των αρμοδίων επιτροπών και βεβαίως έχουμε και τις προτεραιότητες μας σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική διπλωματία για επίσημες επισκέψεις που θέλουμε να στοχεύσουμε και πώς θα προχωρήσουμε για να υπάρχει και εκεί ο συντονισμός ο κατάλληλος προς διασφάλιση των συμφερόντων και των επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οι κινήσεις της Λευκωσίας στην περιοχή, όπως οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, σε Αίγυπτο και Ισραήλ, αποσκοπούν στην ενίσχυση των πυλώνων συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη και γίνονται παράλληλα με άλλες ενέργειες και πρωτοβουλίες σε άλλα πεδία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ