x

Αμερική

Τα 104 χρόνια ιδρύσεώς του γιόρτασε ο σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας

15 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΜΟΥΣ, ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με την απονομή υποτροφιών σε 43 μαθητές και φοιτητές με καταγωγή από το χωριό Ελευθέριανη γιόρτασε τα 104 χρόνια ιδρύσεώς του ο σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στην χοροεσπερίδα μετά δείπνου στο κατάμεστο από μέλη και φίλους κέντρο “Biagio’s Terrace” στην πόλη Παράμους Νέας Ιερσέης.
Με δηλώσεις του στον “Εθνικό Κήρυκα” ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Πάππας, ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση καθώς και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις προσπάθειες και το έργο που επιτελούν.
“Με μεγάλη χαρά”, ανέφερε “μετά από ένα χρόνο αναβολής λόγω της πανδημίας βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί, φίλοι και συγγενείς, για να διασκεδάσουμε, να περάσουμε όμορφα και να βραβεύσουμε τα παιδιά μας.”
Οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου, Δημήτρης Παίξος και Γιώργος Θωμόπουλος έκαναν μέσω της εφημερίδας μία μικρή αναφορά στο ιστορικό του συλλόγου.

Το κατάμεστο από μέλη και φίλους του συλλόγου κέντρο “Biagio’s Terrace” στην πόλη Παράμους Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

“Η Ελευθέριανη Ναυπακτίας” ανέφεραν “ιδρύθηκε το 1917 από μία μικρή ομάδα μεταναστών που ήρθαν στην Αμερική για μία καλύτερη ζωή.
Χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των μελών αυξάνονταν λόγω της αυξημένης μετανάστευσης.
Αργότερα τη δεκαετία του ’40 στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο σύλλογος υπολειτουργούσε διότι πολλοί συγχωριανοί μας έφυγαν πίσω στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν το στρατό.
Το 1959 άρχισε το δεύτερο μεγάλο κύμα μετανάστευσης με αποτέλεσμα ο σύλλογός μας να ανθίσει και πάλι.
Σήμερα έχουμε 350 μέλη, με ιδιόκτητο κτίριο στο Φλάσινγκ, και αυτό που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως είναι ότι πολλά μέλη μας είναι νέοι άνθρωποι, που δείχνει ότι το μέλλον του συλλόγου μας αναμένεται λαμπρό”.
Η γραμματέας του συλλόγου, Μάρω Βενέρη-Κουρμούση υπογράμμισε ότι εκδηλώσεις σαν την σημερινή βοηθάνε τα παιδιά, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να μάθουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας και του χωριού τους.

Το κατάμεστο από μέλη και φίλους του συλλόγου κέντρο “Biagio’s Terrace” στην πόλη Παράμους Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Οι μαθητές και φοιτητές που έλαβαν υποτροφία για την χρονιά 2020 είναι, Αναστασία Σερέτη, Αγγελική Πάππα, Ευαγγελία Ζώη, Κωνσταντίνα Παυλάτου, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Αλεξ Φούλι, Ζωή Ζώη, Γιώργος Τσακαλάκος, Αντριου Φέρμαν, Χαρίκλεια Παπαγιάννη, Βίκτωρ Μορφέσης, Αντώνης Ορίσης, Ελίζαμπεθ Δημητράτου, Ανδρέας Κορμούσης, Γιάννης Γεωργίου, Μαρίνα Πάππα, Κωνσταντίνος Στρατής, Ηβη-Παρασκευή Στρατή, θεόδωρος Ζαΐμης, Παύλος Πετρόνε.
Για την χρονιά 2021 υποτροφία έλαβαν οι, Πέτρος Πάππας, Μίλα Βαρβαγιάννη, Μαρία Πατέτσιου, Γεωργία Πίττα, Ευαγγελία Πάππα, Μαρία Τσακαλάκου, Χριστίνα Πετρόνε, Γιώργος Μούκας, Στέλλα Βαρβαγιάννη, Βίκτωρ Μορφέσης, Ηβη Παρασκευή-Στρατή, Χαρίκλεια Παπαγιάννη, Γιώργος Τσακαλάκος, Ζωή Ζώη, Ελένη Ζώη, Κωνσταντίνος Στρατής, Ανδρέας Φούρμαν, Κωνσταντίνος Παυλάτος, Μαρίνα Πάππα, Μιχάλης Παπαγιάννης, Ευαγγελια Ζώη, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Κωνσταντίνα Πάππα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση οι καλεσμένοι διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα του Νίκου Πίττα, τους τραγουδιστές, Γιώργο Τσιλιμέκη, Ανθή Αγγέλου και τον μουσικό στο κλαρίνο, Κώστα Τριανταφύλλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.