x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα μπλόκα των αγροτών δεν λύνουν τα προβλήματά τους

14 Φεβρουαρίου 2024

Παρά τα κατά γενική ομολογία ευνοϊκά μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη για τους αγρότες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από αυτά και προσανατολίζονται στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Ηδη από χθες υπήρχαν μπλόκα στις εθνικές οδούς, στη Λαμία και στην Καρδίτσα αλλά και αλλού.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Πράγματι το εισόδημά τους συμπιέζεται και οι ίδιοι δυσκολεύονται πολύ να ανταποκρίνονται στα συνεχώς αυξημένα κόστη που έχουν να κάνουν με την παραγωγή των προϊόντων τους. Από την άλλη όμως και τα περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξή τους δεν είναι απεριόριστα. Μακάρι να ήταν.

Η όποια συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με τη μορφή του αποκλεισμού των δρόμων όχι μόνο δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματά τους αλλά παράλληλα θα προκαλέσει προβλήματα και στις άλλες κοινωνικές ομάδες, που στο τέλος ενδεχομένως θα στραφούν και εναντίον τους.

Θα ήταν σώφρον οι αγρότες στην παρούσα φάση να αρκεστούν στο πακέτο μέτρων υπέρ τους που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, αλλά παράλληλα να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση ώστε να δρομολογηθεί λύση σε βάθος χρόνου στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους. Να εκπονηθεί από κοινού ένα μακροχρόνιο σχέδιο που σκοπό θα έχει η γεωργία στην Ελλάδα να μπορεί να αποφέρει στους αγρότες αξιοπρεπή εισοδήματα που δεν θα στηρίζονται σε επιδοτήσεις και κάθε είδους κρατικές στηρίξεις, όπως δηλαδή εν πολλοίς γίνεται σήμερα.

Κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαια εύκολο, απαιτεί προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δρόμος των μπλόκων δεν πρόκειται να επιλύσει κανένα πρόβλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη και διαμόρφωση του νέου κόσμου, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί Ελληνες της Διασποράς κατέχουν ήδη σημαντικές θέσεις σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ