x

Εκκλησία

Τα εγκαίνια των Εκθέσεων της Κληρικολαϊκής (Φωτογραφίες)

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Εκθέσεως της Εκατονταετηρίδος της Αρχιεπισκοπής η οποία λειτουργεί στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο και συγκεκριμένα στον πέμπτο όροφο West Side Salon στο ξενοδοχείο Marriott Marquis της Νέας Υόρκης στο οποίο συγκαλείται η 46η Κληρικολαϊκή.

Επίσης εγκαινιάσθηκε και η εμπορική έκθεση διάθεσης βιβλίων, εκκλησιαστικών ειδών, εικόνων, καντηλιών, αμφίων, όπως συνηθίζεται σε κάθε Κληρικολαϊκή από διαφόρους προμηθευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της Εκθέσεως της Εκατονταετηρίδας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τίμησε με απονομή εικόνας και της εύφημης μνείας της Αρχιεπισκοπής τις δεσποινίδες Πωλέτ Πούλου και Νίκη Καλλέ για τις πολύχρονες υπηρεσίες τους στην Αρχιεπισκοπή. Επίσης τίμησε και το πρόεδρο της Ηγεσίας των 100 Δημήτρη Λογοθέτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τίμησε τις δεσποινίδες Πωλέτ Πούλου και Νίκη Καλλέ για τις πολύχρονες υπηρεσίες τους στην Αρχιεπισκοπή. Διακρίνεται ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Πριν από λίγο, εγκαινιάσαμε την Έκθεση της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής σε αυτή την επετειακή 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση. Σε εκείνη την Έκθεση γίναμε μάρτυρες της κληρονομιάς της παρελθούσης Εκατονταετίας της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής.
Τώρα, εγκαινιάζοντας την Αίθουσα Εκθέσεων της Συνελεύσεως, βλέπουμε τις διακονίες και υπηρεσίες τις οποίες σήμερα οι πιστοί κληρικοί και λαϊκοί μας αναπτύσσουν και παρέχουν.
Με μια λέξη, υπάρχει κάτι για όλους εδώ. Από εκκλησιαστικά είδη και υπηρεσίες έως ευκαιρίες για ανάπτυξη διακονιών. Σε αυτή την Αίθουσα, θα γνωρίσουμε το έργο της Εκκλησίας – τα αποτελεσματικά και ενεργά προγράμματα διακονίας της Αρχιεπισκοπής, της Επισκοπικής Συνέλευσης, των διαφόρων οργανώσεων, αλλά και τις υπηρεσίες των προμηθευτών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Εκκλησίας μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τίμησε τον πρόεδρο της Ηγεσίας των 100 Δημήτρη Λογοθέτη. Διακρίνεται ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Συμπλήρωσε πως «κάθε ένας από τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που θα συναντήσουμε είναι ένα κόσμημα διακονίας που κοσμεί αυτή τη Κληρικολαϊκή Συνέλευση και τη ζωή της Εκκλησίας σε όλη την Αρχιεπισκοπή.
Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στο Ταμείο «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος- Ηγεσία των Εκατό» για την υποστήριξή του στη λειτουργία του εκθεσιακού αυτού χώρου, και θέλω να αναγνωρίσω τον πρόεδρο αυτού της απίστευτου οργανισμού, τον αγαπητό μου φίλο κ. Δημήτριο Λογοθέτη».

O Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ομιλεί στους εκθέτες της Εκθεσης της Κληρικολαϊκής οι οποίοι εκθέτουν εκκλησιαστικά είδη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας