x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα γενέθλιά τους γιόρτασαν στο εστιατόριο «Μύθος» οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» (Τμήμα 135 Ιλίου)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» – Περιφέρεια 135, Ιλιον, συνεχίζουν να  κρατούν λαμπερό το φως μέσα τους. Σε μια ενθουσιώδη εκδήλωση στο εστιατόριο «Μύθος» (Mythos), στις 20 Απριλίου 2024, γιόρτασαν τα 79 χρόνια της Περιφέρειας που ανήκει σ’ αυτόν τον ξεχωριστό Οργανισμό που υπάρχει πάνω από 90 χρόνια στην Αμερική και τα μέλη του δουλεύουν μαζί για το γενικότερο καλό της αδελφότητας.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που τα παραρτήματα των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» φροντίζουν τις τοπικές τους κοινότητες, με κύριο πάντα στόχο τον Ελληνισμό, την Εκπαίδευση, την Πολιτική Ευθύνη, την Οικογένεια και την Ατομική Διάκριση. Στον φετινό εορτασμό τιμήθηκαν δύο σημαντικές γυναίκες που ασπάζονται απόλυτα τη φιλοσοφία της ιδρύτριας των «Θυγατέρων» Αλεξάνδρας Αποστολίδου και έχουν βάλει τη δική τους  σφραγίδα στο συναρπαστικό αυτό οικοδόμημα γυναικών, που καθημερινά αναπτύσσεται και στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπινης ζωής, που έχει ανάγκη.

Οι δυο βραβευθείσες για την προσφορά τους στην αδελφότητα των «Θυγατέρων» της Πηνελόπης Μπέτσυ Σιδέρη και Τζίνυ Κούρος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση από «Θυγατέρες της Πηνελόπης»

Η Τζίνυ Κούρου και η Μπέτσυ Σιδέρη είναι δύο επιτυχημένες γυναίκες και παραδείγματα προσφοράς και δημιουργικότητας. Η Τζίνυ Κούρου,  δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» «ενθουσιασμένη για την τιμή που της έκαναν οι ‘αδελφές της’ και η Επιτροπή να την βραβεύσουν και εξέφρασε τον θαυμασμό της για τη σκληρή δουλειά των ‘Θυγατέρων’ που δεν σταματά ποτέ να  εμπνέει και τις επόμενες γενιές γυναικών». H Τζίνυ Κούρου, μια ιδιαίτερα αξιόλογη και ακαταπόνητη γυναίκα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας 135, Ιλιον, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο των Daughters of Foundation Inc. και είναι πρόεδρος του Bookclub. Υπηρέτησε ως Γραμματέας της Ανώτατης Συνέλευσης AHEPA το 2021 στην Αθήνα και  διετέλεσε ύπατη πρόεδρος της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου για τρία χρόνια. H Μπέτσυ Σιδέρη, υποδιευθύντρια στο σχολείο Αγίου Δημητρίου διδάσκει επί 38 χρόνια και έχει επιτελέσει ένα πολύ αξιόλογο έργο προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία της ως δασκάλα σπάνιου ήθους και ανθρωπιάς και ως πρόεδρος του ΡΤΑ. Η Μπέτσυ Σιδέρη έχει ενθαρρύνει και εκπαιδεύσει τους μαθητές της να συγκεντρώνουν χρήματα για αξιόλογους σκοπούς και να ασκούν φιλανθρωπικό έργο με ειλικρινή συναισθήματα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

Μέλη από τις «Θυγατέρες» με τις βραβευθείσες κατά τον εορτασμό των 79 χρόνων του παραρτήματος 135 Ίλιον. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση από «Θυγατέρες της Πηνελόπης»

Στην ερώτηση του «Ε.Κ.» για τις εντυπώσεις της από τη βράβευσή της απάντησε πως  «αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια να αναγνωρίζεται το έργο της από έναν οργανισμό που υπηρετεί δύο χρόνια και που βοηθά τόσους πολλούς ανθρώπους και νιώθει περήφανη παιδαγωγός στο μεγαλύτερο και καλύτερο ελληνοαμερικανικό σχολείο που περιλαμβάνει το μοναδικό Λύκειο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η πρόεδρος της Περιφέρειας 135, Στέλλα Κόκκαλη, μιλώντας στην εκδήλωση, εξέφρασε τη χαρά της, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της περιφέρειάς τους βραβεύουν  αξιόλογες γυναίκες, που υπηρετούν τις «Θυγατέρες της Πηνελόπης» και αναβαθμίζουν  την αποστολή τους και τόνισε την υπερηφάνεια που νιώθει για όλα τα μέλη που είναι αφοσιωμένα στην προστασία και διατήρηση των αρχών του Οργανισμού. Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθησαν παλαιά και νέα μέλη των «Θυγατέρων της Πηνελόπης».

Μέλη από τις «Θυγατέρες» με τις βραβευθείσες κατά τον εορτασμό των 79 χρόνων του παραρτήματος 135 Ίλιον. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση από «Θυγατέρες της Πηνελόπης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και μια άλλη σειρά από κατηγορίες κρίθηκε ο 48χρονος οδηγός ταξί Μοχάμεντ Μπουιγιάν (Mohammad Bhuiyan), ο οποίος, ένεκα της παραβατικής οδηγικής του συμπεριφοράς, έκοψε το νήμα της ζωής του Ελληνοαμερικανού Αντωνίου Σπυρόπουλου, σε ένα τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου στο Νόρθερν Μπούλεβαρντ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ