x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα μηνύματα Μητσοτάκη-Κασσελάκη μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» για την Πρωτοχρονιά

Είναι σπάνιο, αν όχι ποτέ, που δύο αντίπαλοι πολιτικοί αρχηγοί -και μάλιστα ο ένας Πρωθυπουργός της χώρας και ο άλλος Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- επιλέγουν ένα συγκεκριμένο δημοσιογραφικό Μέσο για να μεταδώσουν τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους.

Κι όμως, ακριβώς αυτό έγινε. Και το Μέσο που επέλεξαν είναι -καθόλου τυχαία βέβαια- ο «Εθνικός Κήρυκας», όπως θα διαπιστώσετε στη σημερινή μας πανηγυρική έκδοση.

Πρόκειται για ένα γεγονός που δεν τιμά μόνο την εφημερίδα, αλλά και την Ομογένεια, την οποία εκπροσωπεί και στην οποία στηρίζεται.

Είναι αυτό το είδος της έγκυρης δημοσιογραφίας που ασκεί -και θα ασκεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση- η εφημερίδα τούτη και που την κάνει σεβαστή στον απανταχού Ελληνισμό.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως γνωστόν σπούδασε στην Αμερική, αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Απευθύνομαι με ξεχωριστή συγκίνηση σε όλους εσάς. Τους Ελληνες, που αν και ζείτε και δημιουργείτε έξω από τα σύνορα της χώρας, αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι της. Πρεσβευτές της μητέρας πατρίδας στα κράτη όπου προκόβετε. Γέφυρες επικοινωνίας με τους λαούς τους. Και ζωντανά κύτταρα του Ελληνισμού, που τιμάτε τις ρίζες του προβάλλοντας παντού τις αξίες του».

Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβείς, περιεκτικές περιγραφές του Απόδημου Ελληνισμού, που έχουν γίνει ποτέ, των δεσμών με την πατρώα γη και του ρόλου που παίζει στους τόπους όπου ζει.

Και ο ομογενής Στέφανος Κασσελάκης στο μήνυμά του, ανάμεσα στα άλλα,  λέει: «Μέσα στο 2023 είχα την τιμή να επιστρέψω μόνιμα στην πατρίδα μας για να εκπροσωπήσω την αξιωματική αντιπολίτευση από το αξίωμα του επικεφαλής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στην Ομογένεια, αλλά ο πρόεδρός του μεγάλωσε και γαλουχήθηκε μέσα σε αυτήν. Και τώρα προσπαθώ να βρω τον τρόπο να συνδυάσω και τις δύο αυτές ιδιότητες: του Ελλαδίτη και του Ομογενή».

Πρόκειται για μια προσπάθεια να στηθεί μια «γέφυρα» μεταξύ «του Ελλαδίτη και του Ομογενή», που πραγματικά αξίζει τον κόπο να γίνει.

Ωστόσο, πέρα και πάνω από τις συγκεκριμένες διατυπώσεις και μηνύματα υπάρχει κάτι, ακόμα πιο σημαντικό: Είναι ο σεβασμός, το ολοφάνερο πλέον ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας προς τον Απόδημο Ελληνισμό που εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους -π.χ. με την επιστολική ψήφο- όλο και πιο συχνά.

Είναι η όλο και μεγαλύτερη επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με τους Απόδημους. Και είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στην πορεία του Εθνους.

Είναι λοιπόν υπό αυτούς τους θετικούς οιωνούς που θα καλωσορίσουμε σε λίγο το Νέο Ετος.

Στους αναγνώστες μας, στους καλύτερους αναγνώστες που υπάρχουν, και ολόκληρο τον Ελληνισμό ευχόμαστε Καλή Χρονιά, Υγεία, Ειρήνη και Αγάπη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια κυπριακή εφημερίδα το έκανε πρωτοσέλιδο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ