x

Αμερική

Τελευταίο χαρτί για τις εκλογικές περιφέρειες της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ύστατη προσπάθεια, προκειμένου οι ενδιάμεσες εκλογές να διεξαχθούν με τους βουλευτικούς χάρτες που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο από το Ολμπανι αλλά απορρίφθηκαν πρόσφατα από τα Πολιτειακά Δικαστήρια θα επιχειρήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο εθνικός κοινοβουλευτικός οργανισμός των Δημοκρατικών πρόκειται να φέρει την υπόθεση σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και να ζητήσει άμεση αναστολή των αποφάσεων, προκειμένου, τουλάχιστον, οι χάρτες αυτοί να ισχύσουν, για μια σειρά από πρακτικούς λόγους και με επίκληση σε παλαιότερες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι δικηγόροι των Δημοκρατικών αναμένεται να «πατήσουν» στην ημερομηνία των προκριματικών εκλογών, η οποία, όπως έχει αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» («Ε.Κ.»), θα πρέπει να μετατεθεί από τον Ιούνιο, όταν και ήταν αρχικά προγραμματισμένη, για μεταγενέστερη ημέρα, πιθανότατα για τις αρχές Αυγούστου. Στην προσφυγή, οι Δημοκρατικοί θα ισχυριστούν ότι υπάρχει πρότερη απόφαση, βάσει της οποίας η Πολιτεία της Νέας Υόρκης πρέπει να διεξάγει τις προκριματικές εκλογές την τέταρτη Τρίτη του Ιουνίου, όταν πρόκειται για μη εκλογικές χρονιές, δηλαδή σε περίοδο ενδιάμεσων ή αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και με δεδομένο ότι είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί προεκλογική εκστρατεία για περιφέρειες που θα οριστικοποιηθούν το πολύ ένα μήνα πριν την ημερομηνία αυτή του Ιουνίου, το Δημοκρατικό Κόμμα θα ζητήσει αυτοί οι χάρτες να ισχύσουν.

Πάντως, οι «New York Times» τονίζουν πως είναι εξαιρετικά αμφίβολο να έχει τύχη η προσπάθεια αυτή των Δημοκρατικών, έστω κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν να παρεμβαίνει ένα Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και να ενεργοποιεί προσωρινά χάρτες που είχαν απορριφθεί στο πολιτειακό όργανο.

Από τη δική τους πλευρά, οι Ρεπουμπλικανοί έκαναν λόγο για μια ενέργεια «Hail Mary», δηλαδή μια απέλπιδα προσπάθεια με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η απόφαση – κόλαφος του Πολιτειακού Εφετείου, που απέρριψε τις νέες περιφέρειες ως κομματικά μεροληπτικές, δεν πρόκειται να ανατραπεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου New York Marriot Marquis.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας