x

Αμερική

Τέλος εποχής για το «Neptune Diner» στην Αστόρια

06 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κατεδαφίζεται το ιστορικό «Neptune Diner» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο του κατασκευαστή για την αναδιάρθρωση ενός τμήματος της 31ης οδού στην Αστόρια – δημιουργώντας τη θέση για τρία μεγάλα κτίρια που θα φέρουν συλλογικά 278 διαμερίσματα κατά μήκος της λωρίδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε 47 ψήφους υπέρ και καμία κατά του σχεδίου αναδιάρθρωσης, δίνοντας το «πράσινο φως» για να προχωρήσει επίσημα η διαδικασία.

Η MDM Development, μια εταιρεία ακινήτων με έδρα την Αστόρια, θα κατασκευάσει τρία κτίρια, δύο 11όροφα και τα υπόλοιπα 12όροφα, στην ανατολική πλευρά της 31ης οδού μεταξύ της λεωφόρου Αστόριας και της 24ης Λεωφόρου. Το σχέδιο προβλέπει 278 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα 69 θα είναι οικονομικά προσιτά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πόλης για την υποχρεωτική ενσωμάτωση στέγασης (MIH). Το σχέδιο θα φέρει επίσης κατάστημα και κοινοτικές εγκαταστάσεις – όπως κέντρα ηλικιωμένων και νεότητας.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του «Neptune Diner» Πήτερ Κατσίχτη, με εκείνον όμως να μην θέλει να σχολιάσει κάτι για την υπερψήφιση του νόμου ή την κατεδάφιση του κτιρίου. Να αναφέρουμε επίσης ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια ημερομηνία κατεδάφισης.

Πέρα από το «Neptune Diner», θα κατεδαφιστεί και το διπλανό κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα γραφικών υλών Staples.Η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Τίφανι Καμπάν ψήφισε υπέρ του έργου παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Οκτώβριο είπε σε ένα φόρουμ υποψηφίων ότι το έργο δεν είχε αρκετά διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο. «Μιλάμε για 67 προσιτά διαμερίσματα από τα 200. Αυτό δεν είναι αρκετά καλό». Ενώ συμπλήρωσε ότι η περιοχή χρειάζεται περισσότερες προσιτές κατοικίες.

Οι 69 προσιτές μονάδες, από τις αρχικές 67, θα διατεθούν για τους Νεοϋορκέζους χαμηλού και μέτριου εισοδήματος, σύμφωνα με την Επιλογή 1 των απαιτήσεων MIH.

Θα υπάρχουν 24 μονάδες διαθέσιμες για νοικοκυριά που κερδίζουν έως και το 40 τοις εκατό του Μέσου όρου Εισοδήματος Περιοχής – $42.960 για μια τριμελή οικογένεια. 25 μονάδες που προορίζονται για όσους κερδίζουν έως και 60 % του AMI – $64.440 για μια τριμελή οικογένεια. Και 20 για όσους κερδίζουν έως και 80 & του AMI – $85.920.

Να αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταψηφίσει το σχέδιο του κατασκευαστή με 25 κατά και μόλις 4 υπέρ, στην κατασκευή κτιρίων με πολυτελή διαμερίσματα, διότι το μεγαλύτερο μέλημα του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε το μέγεθος του έργου, καθώς υποστήριζαν ότι θα προκαλούσε δυσκολίες στους κατοίκους που ζουν σε χαμηλά κτίρια σε παρακείμενους δρόμους. Ο πρόεδρος του Κουίνς όμως Ντόνοβαν Ρίτσαρντς ενέκρινε στις 29 Οκτωβρίου, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου αρ. 1 του Κουίνς, την αλλαγή των συντελεστών δόμησης έτσι ώστε να κατασκευαστούν τρία κτίρια με διαμερίσματα.

Η κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε το έργο δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο για το έργο, σύμφωνα όμως με πληροφορίες η κατεδάφιση θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Κύκλοι της Ομογένειας αναφέρουν ότι το έργο θα δώσει θέσεις εργασίας στην κοινότητα, ενώ άλλοι σχολιάζουν αρνητικά αυτή την κατασκευή καθώς ισχυρίζονται ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας από τα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτό το σημείο μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκαινίασε την περασμένη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, έναν νέο ιστότοπο όπου κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να παραγγείλει τέσσερα Covid-19 τεστ για το σπίτι (self-test).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς στην Αθήνα.

Mία νεκρή, 8 τραυματίες από πυρκαγιά σε κτίριο στο Μπρονξ (Vid)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί, σε μια έκρηξη και φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη.