x

Αμερική

Τέλος εποχής για το «Neptune Diner» στην Αστόρια

06 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κατεδαφίζεται το ιστορικό «Neptune Diner» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο του κατασκευαστή για την αναδιάρθρωση ενός τμήματος της 31ης οδού στην Αστόρια – δημιουργώντας τη θέση για τρία μεγάλα κτίρια που θα φέρουν συλλογικά 278 διαμερίσματα κατά μήκος της λωρίδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε 47 ψήφους υπέρ και καμία κατά του σχεδίου αναδιάρθρωσης, δίνοντας το «πράσινο φως» για να προχωρήσει επίσημα η διαδικασία.

Η MDM Development, μια εταιρεία ακινήτων με έδρα την Αστόρια, θα κατασκευάσει τρία κτίρια, δύο 11όροφα και τα υπόλοιπα 12όροφα, στην ανατολική πλευρά της 31ης οδού μεταξύ της λεωφόρου Αστόριας και της 24ης Λεωφόρου. Το σχέδιο προβλέπει 278 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα 69 θα είναι οικονομικά προσιτά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πόλης για την υποχρεωτική ενσωμάτωση στέγασης (MIH). Το σχέδιο θα φέρει επίσης κατάστημα και κοινοτικές εγκαταστάσεις – όπως κέντρα ηλικιωμένων και νεότητας.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του «Neptune Diner» Πήτερ Κατσίχτη, με εκείνον όμως να μην θέλει να σχολιάσει κάτι για την υπερψήφιση του νόμου ή την κατεδάφιση του κτιρίου. Να αναφέρουμε επίσης ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια ημερομηνία κατεδάφισης.

Πέρα από το «Neptune Diner», θα κατεδαφιστεί και το διπλανό κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα γραφικών υλών Staples.Η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Τίφανι Καμπάν ψήφισε υπέρ του έργου παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Οκτώβριο είπε σε ένα φόρουμ υποψηφίων ότι το έργο δεν είχε αρκετά διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο. «Μιλάμε για 67 προσιτά διαμερίσματα από τα 200. Αυτό δεν είναι αρκετά καλό». Ενώ συμπλήρωσε ότι η περιοχή χρειάζεται περισσότερες προσιτές κατοικίες.

Οι 69 προσιτές μονάδες, από τις αρχικές 67, θα διατεθούν για τους Νεοϋορκέζους χαμηλού και μέτριου εισοδήματος, σύμφωνα με την Επιλογή 1 των απαιτήσεων MIH.

Θα υπάρχουν 24 μονάδες διαθέσιμες για νοικοκυριά που κερδίζουν έως και το 40 τοις εκατό του Μέσου όρου Εισοδήματος Περιοχής – $42.960 για μια τριμελή οικογένεια. 25 μονάδες που προορίζονται για όσους κερδίζουν έως και 60 % του AMI – $64.440 για μια τριμελή οικογένεια. Και 20 για όσους κερδίζουν έως και 80 & του AMI – $85.920.

Να αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταψηφίσει το σχέδιο του κατασκευαστή με 25 κατά και μόλις 4 υπέρ, στην κατασκευή κτιρίων με πολυτελή διαμερίσματα, διότι το μεγαλύτερο μέλημα του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε το μέγεθος του έργου, καθώς υποστήριζαν ότι θα προκαλούσε δυσκολίες στους κατοίκους που ζουν σε χαμηλά κτίρια σε παρακείμενους δρόμους. Ο πρόεδρος του Κουίνς όμως Ντόνοβαν Ρίτσαρντς ενέκρινε στις 29 Οκτωβρίου, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου αρ. 1 του Κουίνς, την αλλαγή των συντελεστών δόμησης έτσι ώστε να κατασκευαστούν τρία κτίρια με διαμερίσματα.

Η κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε το έργο δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο για το έργο, σύμφωνα όμως με πληροφορίες η κατεδάφιση θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Κύκλοι της Ομογένειας αναφέρουν ότι το έργο θα δώσει θέσεις εργασίας στην κοινότητα, ενώ άλλοι σχολιάζουν αρνητικά αυτή την κατασκευή καθώς ισχυρίζονται ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας από τα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτό το σημείο μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η μοναδική επιζήσασα από το φονικό χτύπημα κεραυνού που σκότωσε τρεις ανθρώπους στις 4 Αυγούστου αναρρώνει σιγά-σιγά στο νοσοκομείο, αφού έζησε έναν ζωντανό εφιάλτη στα 28α γενέθλιά της.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας