x
 

Σημαντικές Εξελίξεις

Τέλος οι περιορισμοί στη Νέα Υόρκη από την 1η Ιουλίου

29 Απριλίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πλήρη επαναφορά της κοινωνικο-οικονομικής δραστηριότητας της πόλης της Νέας Υόρκης στην κανονικότητα από την 1η Ιουλίου έθεσε ως στόχο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο (Bill de Blasio), σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «MSNBC», τονίζοντας ότι το σχετικό πλάνο οδηγεί στην ολοκληρωτική άρση των περιορισμών της πανδημίας από την συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Το σχέδιό μας είναι να ανοίξουμε πλήρως τη Νέα Υόρκη από την 1η Ιουλίου.  Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, τα γραφεία και τους κινηματογράφους ολοκληρωτικά», είπε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Οπως αναφέρουν οι «New York Times», η απόφαση αυτή βασίζεται στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ροής των εμβολιασμών, σε συνδυασμό με την σταθερή μείωση των ημερησίων κρουσμάτων, τα οποία, παρά την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, έχουν πέσει κατά 75% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

«Πλέον έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να ενώσουμε όλα αυτά τα κομμάτια και όλοι μαζί να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Αυτό, θα είναι το καλοκαίρι της Νέας Υόρκης», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Οι δηλώσεις του Ντε Μπλάσιο έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, με ορισμένες όμως υποσημειώσεις: Αρχικά, το πρώτο ερώτημα είναι μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητές του, καθώς, έστω και με την δυνατότητα παρεμβάσεων από τους πολιτειακούς αντιπροσώπους, τον έλεγχο επιβολής ή άρσης περιορισμών διατηρεί ο κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo). Το δεύτερο, ποιο είναι ακριβώς το χρονοδιάγραμμα για την χαλάρωση των μέτρων κατά το προσεχές δίμηνο.

Στην αντίπερα όχθη, το Γραφείο του κυβερνήτη Κουόμο απάντησε στους «New York Times» πως ο ίδιος εξακολουθεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, συμπληρώνοντας πως αυτές οι αποφάσεις είναι στην αρμοδιότητά του. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του Ντε Μπλάσιο, Μπιλ Νέιντχαρτ (Bill Neidhart), ο οποίος προκάλεσε «όποιον έχει αντιρρήσεις» για δημόσιο διάλογο, προκειμένου να κριθεί από τους πολίτες της Νέας Υόρκης.

Τον Μάιο «απελευθερώνεται» η εστίαση

Οι ανακοινώσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης ήρθαν ένα 24ωρο μετά την απόφαση των υγειονομικών υπηρεσιών της Πολιτείας να βάλουν τέλος στο περιοριστικό ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων μέσα στον Μάιο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εστιατόρων.

Σύμφωνα με τον Αντριου Κουόμο, από τις 17 Μαϊου απελευθερώνεται το ωράριο για τα εξωτερικά τραπέζια και από την 31η του ίδιου μήνα για όλους τους χώρους. Παράλληλα, από την Δευτέρα οι θαμώνες θα έχουν την δυνατότητα να κάθονται στις θέσεις των μπαρ, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία των πολιτειακών αντιπροσώπων αναιρέθηκε η υποχρέωση παραγγελίας φαγητού με τα αλκοολούχα ποτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Περατώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγο της τον περασμένο Μάιο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ