x
 

Αντίλογος

Τέτοια επιθυμία για νεκρούς ούτε τα γραφεία τελετών

08 Αυγούστου 2021
Αντίλογος του Βασίλη Κουτσίλα

Στενοχώρια μεγάλη διακρίνω τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κόμμα της αριστεράς και της… προόδου. Στενοχωρήθηκαν οι σύντροφοι που η κυβέρνηση έκανε με… δόλο εκκενώσεις περιοχών και δεν έγιναν κάρβουνο εκατοντάδες άνθρωποι, όπως για παράδειγμα είχαν καεί πριν από τρία χρόνια στο Μάτι. Είναι σκληρό να καίνε οι φωτιές εδώ και μια εβδομάδα και να μην υπάρχουν νεκροί (τι κρίμα δεν γίνεται δουλειά έτσι).

Στενοχωρήθηκαν με λίγα λόγια στο κόμμα που δεν τους βγήκε ο προγραμματισμός για απανθρακωμένα πτώματα που θα τους έδινε πλεονέκτημα τουλάχιστον δημοσκοπικό, αφού το ηθικό (όπως βαυκαλίζονται) το έχουν στο τσεπάκι τους, είναι γνωστό αυτό.

Στενοχωρήθηκαν επίσης που ήρθε η μισή Ευρώπη με ό,τι μπορούσε για να συνδράμει στις πυρκαγιές. Βλέπετε, η παρουσία της εδώ μας χαλάει το αφήγημα ότι «η Ευρώπη είναι κακιά, πρέπει να φύγουμε από δαύτην» – μας τα έλεγαν ξεκάθαρα το 2015 που ήθελαν να πάμε στον σύντροφο Πούτιν να μας δώσει δάνειο σε ρούβλια και να μας κόψει νέες δραχμές με τα δικά του μηχανήματα.

Είναι η περίοδος της γκαντεμιάς για τους συντρόφους, τι να κάνουμε. Πόνταραν πέρυσι στον Ταγίπ και στη λαθροεισβολή που εκείνος οργάνωσε αλλά δεν τους βγήκε (υποτίθεται ότι για ανθρωπιστικούς λόγους ήταν με όσους μας έκαναν επίθεση στα σύνορα). Πόνταραν στον κορωνοϊό κάνοντας μάλιστα πορείες για να τον ενισχύσουν και δεν τους βγήκε (συν τα κάθε είδους υγειονομικά σαμποτάζ). Πόνταραν τώρα και στις φωτιές αλλά τζίφος. Υπομονή σύντροφοι. Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. Θα αλλάξει και για σας το φύλλο.

Ποιος ωφελείται;

Μαθαίνω ότι συλλαμβάνουν διάφορους τύπους δεξιά και αριστερά στην Ελλάδα ως υπόπτους για τις φωτιές και κάποιοι απ’ αυτούς λέει έχουν παραδεχθεί ότι τέλεσαν εμπρησμό. Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι πίσω από τους εμπρησμούς (με δεδομένο ότι έχουμε ομολογίες ότι πρόκειται για εμπρησμούς). Ας αναλογιστούμε όμως ποιοι ωφελούνται από τις πυρκαγιές αυτές. Έτσι μπορεί να βρούμε και τους ενόχους. Άσχετα αν νομικά ίσως να μην μπορούμε να το αποδείξουμε ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εχετε βρεθεί ποτέ σε ψηφοφορία φοιτητών για την κατάληψη ή όχι της Σχολής τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο; (Το επίθετο βέβαια «ελληνικό» είναι περιττό, αφού το φαινόμενο των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ