x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα πέσουν… κορμιά

Καλημέρα και καλή εβδομάδα από την Αθήνα που μπορεί να είναι ηλιόλουστη με 62-64 βαθμούς, αλλά στην ψυχή της, όπως και όλης της Ελλάδας είναι… μαύρη.

Αστραψαν και βρόντηξαν οι τρεις από τους τέσσερις «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκα. Εξι γκολ ο Ολυμπιακός, έξι και ο ΠΑΟΚ και 3 η ΑΕΚ στην 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκα. Ειδικά η επικράτηση της «Ενωσης» στο Ηράκλειο στο 3-0 επί του ΟΦΗ ήταν άνετη κι έστειλε πολλά μηνύματα. Τόσο στον επόμενο αντίπαλό της, Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό με τον οποίο, θεωρητικά, είναι τα φαβορί για τον τίτλο.

Ομως ποιος μπορεί να μην έχει και τον Ολυμπιακό μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου όταν ο Φορτούνης παίζει όπως με τον Λεβαδειακό ή όταν φτάνει σε τέτοιο σκορ χωρίς τον Χάμες ή όταν παίζει «μονό» τον Παναθηναϊκό; Φυσικά κανείς δεν μπορεί να βγάλει έξω από το κάδρο τον Ολυμπιακό, εκτός… Εκτός αν οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια. Αν ηττηθούν τότε από το -6 από την ΑΕΚ -που ίσως να γίνει και -7 ή και -9 αν η «Ενωση» πάρει θετικό αποτέλεσμα την Τετάρτη στο Περιστέρι- θα είναι σχεδόν αδύνατο ο Ολυμπιακός να το γυρίσει. Αλλά αν ο Ολυμπιακός «αλώσει» την «OPAP Arena», τότε όλα είναι ανοιχτά για τους «ερυθρόλευκους». Οι πρωταθλητές πάντως έχουν το ένα από τα τρία στοιχεία που χρειάζεται μία ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό. Εχει παίκτες που ξέρουν πόσα κιλά είναι η μπάλα στην πορεία για τον τίτλο και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ στην αυλαία της κανονικής περιόδου τότε θα μπει πολύ γερά για την κούπα.

Το μεγάλο φαβορί όμως είναι η ΑΕΚ. Η «Ενωση» έχει το δεύτερο στοιχείο. Και αυτό είναι η σταθερή απόδοση. Η ΑΕΚ με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια σε όλα τα άλλα είχε πολύ σταθερή απόδοση στο παιχνίδι της, πετυχαίνει μέσο όρο δύο γκολ σε κάθε ματς και δέχεται σχεδόν… μισό. Εχει γκολ από τον Γκαρσία, αλλά έχει κι άλλους που σκοράρουν και κυρίως από την μεσαία γραμμή της, όπως ο Γκατσίνοβιτς, γερή και σίγουρη άμυνα και πολύ βαθύ πάγκο με παίκτες που «μπαίνουν» και βοηθάνε στο 100%. Η έδρα της δίνει τον 12ο παίκτη και γενικά η ομάδα πάει πολύ καλά. Ακόμα και στα παιχνίδια που έχασε είχε αντίδραση και ήταν καλή. Το μόνο που πρέπει να «φοβάται» η ΑΕΚ είναι η… κοιλιά που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει στο γήπεδο, αλλά και το ντεφορμάρισμα παιχτών που επίσης δεν έχει βγάλει.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη που προέρχεται από «κοιλιά», έχει το τρίτο στοιχείο που δεν είναι άλλο από την αντοχή. Κακός και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» τον έπαιζαν «μονότερμα», αλλά οι «πράσινοι» δεν έχασαν. Ακόμα και στην ΑΕΚ που επίσης δεν έπαιξαν καλά οι πρωτοπόροι «έπεσαν» από μία λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα, Μπρινιόλι.

Και μην ξεχνάμε και τον ΠΑΟΚ, που παίζει πάρα πολύ καλά στα ντέρμπι και έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα παιχνίδια του με τους άλλους «μνηστήρες».

Οπως και να έχει πάντως αναμένεται να γίνουν μεγάλα παιχνίδια στα πλέι οφ στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρακολουθώ άφωνος, όπως πιστεύω και εσείς, την νέα καταστροφή που συντελείται στον τραπεζικό τομέα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελβετία - αν μπορείτε να το φανταστείτε, στην Ελβετία!!!Το ίδιο βιολί κάθε λίγες δεκαετίες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ