x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Θαυμάστε τον κ. Μπάιντεν

18 Ιανουαρίου 2023

Πώς αλλάζουν οι καιροί ε; Ο κύριος «ηθικός», ο κύριος «άμεμπτος», ο κύριος «νομοταγής», ο κύριος «σωστός», ο κύριος «τέλειος», ο «φιλέλληνας», ο κατά κόσμον Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχασε το… προσωπείο του.

Κατηγορούσε τον Ντόναλντ Τραμπ για τα έγγραφα που είχε στο σπίτι του στο Μαρ α Λάγκο και ω του θαύματος βρήκαν απόρρητα έγγραφα στην κατοχή του κύριου «ηθικού» και μάλιστα σε δύο μέρη. Και τι είχε να πει ο κ. Μπάιντεν; Πως τα έγγραφα που βρέθηκαν δίπλα στην Κορβέτ δεν ήταν στο… δρόμο… Και τι λένε οι Δημοκρατικοί; Πώς συνεργάζεται με τις αρχές σε αντίθεση με τον «κακό» Τραμπ που δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος. Πόσο αστείο είναι αυτό; Του Μπάιντεν τα βρήκαν… τυχαία και όχι μετά από έρευνα, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν καθάριζαν το γραφείο του ακόμα κρυμμένα θα ήταν. Και βέβαια, το πιο σημαντικό, τα έγγραφα της… Κορβέτ τα βρήκαν 6 μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και τα έβγαλαν στη φόρα μετά από δημοσιογραφική έρευνα σχεδόν μετά από δύο μήνες!

Το άλλο αφήγημά τους σχετικά με τη σοβαρότητα του παραπτώματος και τι περιέχουν τα έγγραφα ας περιμένουμε λίγο. Για τον Ντόναλντ Τραμπ μας ζάλισαν ότι είναι απόρρητα και εμπιστευτικά και άλλα τέτοια. Για να δούμε όμως του Μπάιντεν τι έχουν μέσα τα έγγραφά του. Σύμφωνα με το CNN τα έγγραφα της… Κορβέτ αφορούν το διάστημα 2013-2016, τότε δηλαδή που ο γιος του κ. Μπάιντεν, Χάντερ, είχε παρτίδες με την Ουκρανία. Ομως δεν είναι μόνο αυτά. Οι «New York Times» γράφουν σχετικά: «Για τον κ. Μπάιντεν, ο Ιανουάριος του 2017 ήταν μια περίοδος αβεβαιότητας. Καθώς ολοκλήρωνε τη θητεία του ως αντιπρόεδρος τον Ιανουάριο του 2017, μάζευε όσα περισσότερα μπορούσε. Το ερώτημα τώρα είναι, τι άλλο πακετάρισαν; Ποιοι; Γιατί; Και πού πήγαιναν;». Και παράλληλα έχουμε και ένα ακόμα στοιχείο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν εμπλέκεται με το σπίτι της… Κορβέτ που είχε τα έγγραφα…

Τώρα γι’ αυτά που λένε οι Δημοκρατικοί ότι τα έγγραφα του κ. Τραμπ είναι κατά πολύ πιο σοβαρά από του κ. Μπάιντεν είναι… αφήγημα και «παρηγοριά στον άρρωστο». Εξ ορισμού είναι παράνομο να έχουν στην κατοχή τους απόρρητο υλικό. Συνεπώς όσο «παράνομος» είναι ο κ. Τραμπ άλλο τόσο είναι και ο κ. Μπάιντεν, με τη διαφορά ότι ο κ. Μπάιντεν μάς είχε παρουσιαστεί ως… ηθικός και νομοταγής.

Μάς είχε παρουσιαστεί και ως «Μπαϊντενόπουλος», αλλά κι εκεί… ψέμα. Επεσε και αυτό το προσωπείο και ο κ. Μπάιντεν -δυστυχώς- μάς έβγαλε αληθινούς για το «Μπαϊντένογλου». Κάνει τα πάντα να συνδέσει τα F 35 για την Ελλάδα με τα F 16 στην Τουρκία. Και όχι μόνο αυτό αλλά θέλει να δώσει σε χώρα του ΝΑΤΟ που απειλεί με πόλεμο άλλη χώρα του ΝΑΤΟ επιπλέον όπλα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο «Μπαϊντένογλου»… πουλάει την Ελλάδα για να πάρει το «οκ» του Ερντογάν για να μπουν Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι για τον σαματά που γίνεται στην Ελλάδα με τους ηθοποιούς που φωνάζουν ότι η κυβέρνηση τους εξισώσει τα πτυχία (τα καλλιτεχνικά πτυχία γενικά) με τα απολυτήρια Λυκείου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ