x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Θέματα που θα απασχολήσουν την 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει οριστεί να γίνει από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου στην πόλη του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και συγκεκριμένα στο «Sheraton San Diego Hotel and Marina».

Το θέμα της Συνέλευσης είναι ειλημμένο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απ. Παύλου, Κεφ. 12, στίχοι 4 και 5, και έχει ως εξής: «Καθάπερ γαρ εν ενί σώματι μέλη πολλά έχομεν, τα δε μέλη πάντα ου την αυτήν έχει πράξιν, ούτως οι πολλοί εν σώμα εσμέν εν Χριστώ, ο δε καθ’ είς αλλήλων μέλη».

Την ευθύνη της διοργάνωσης της Κληρικολαϊκής έχει αναλάβει η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Γερασίμου και την συμπροεδρία του Ισίδωρου και Μαρίας Γαρυφαλάκη και Γκέρη και Τζένης Ράγκλα.

Εκπρόσωποι της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής η οποία σα συνεδριάσει στο Σαν-Ντιέγκο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Παράλληλα με την Κληρικολαϊκή Συνέλευση η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής θα έχει τη δική της Συνέλευση, στην οποία θα συγκεντρωθούν μέλη της Φιλοπτώχου των κοινοτήτων, με θέμα «Βραχίων Αγάπης: Εμπνευση της Γυναίκας, Επήρεια στον Κόσμο».

Επίσης και η Νεολαία θα έχει τη δική της Συνεδρίαση, αλλά και τα Μοναστήρια που έχει ιδρύσει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες ο αείμνηστος π. Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Αγίου Ορους και εν συνεχεία εγκατασταθείς στην Αριζόνα στη Μονή του Αγίου Αντωνίου. Ακόμα, θα συνεδριάσει και ο Σύνδεσμος Μουσικών και Χορωδιών, ο Σύνδεσμος των Ιερέων της Αρχιεπισκοπής, αλλά και ο Σύνδεσμος των Πρεσβυτερών.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και διάφορες εκθέσεις εκκλησιαστικών ειδών, όπως αμφίων, αρχιερατικών εγκολπίων, ράσων και καλυμμαυχιών και τα συναφή.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Η Συνέλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου με δεξίωση και επίσημο δείπνο.

Οι εκπρόσωποι των Μοναστηριών οι οποίοι θα συνεδριάσουν στα πλαίσια της 47ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Η Κληρικολαϊκή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει προγραμματιστεί να ασχοληθεί με τα εξής θέματα:

*Ασφαλίζοντας τις κοινότητές μας: Φυσική και ηλεκτρονική ασφάλεια.

* Δημιουργώντας μία Ψαλλόμενη ενορία: Εκκλησιάσματα και πέραν αυτών.

* «Πάντων των ανθρώπων»: Η Λειτουργική Διακονία των Λαϊκών στην Εκκλησιολογική Μυσταγωγία του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή.

* Ποίος είναι ο Ψάλτης: Γιατί τον χρειαζόμαστε; Ποίος είναι ο ρόλος του;

* Πώς να αρχίσετε διακονία των Φυλακών;

* Αλληλεγγύη της Αγίας Αναστασίας: Διακονία των Εξαρτήσεων και Ομάδες Υποστήριξης.

* Οικουμενικές Οικογένειες: Μία Ποιμαντική, Θεολογική και Κανονική Προσέγγιση.

* Οι Διακονίες Ψυχικής Υγείας της Επισκοπικής Συνέλευσης.

* Διακοινοτικοί Σύλλογοι – Ενα Μελλοντικό Οραμα.

*Ασφάλεια Νεολαίας – Οι Καλύτερες Τακτικές.

* Ελληνικό Κολέγιο – Θεολογική Σχολή: Τροφοδοτώντας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς μέσω προσβάσιμης Εκπαίδευσης, Δημοσιεύσεων και Πνευματικής Μορφοποίησης.

* Ορθόδοξη Χριστιανική Ενότητα: Μαρτυρώντας στον Χριστό εν τω Κόσμω.

*  Αναπτυξιακό Μοντέλο για την Ψυχική Υγεία και Ευεξία του Κλήρου.

* Η Επήρεια και οι Διακονίες του Ελληνικού Ορθόδοξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

* Συνδεθείτε, Μάθετε και Προχωρήστε με τις Διακονίες του Ιντερνετ.

*Δημιουργώντας Ζωτικές Διακονίες Οικογένειας.

* Δημιουργία και Ανάπτυξη Διακονίας του Γάμου στην Κοινότητά σας.

* Διατήρηση της Ελληνικής Κληρονομιάς: Ο Ρόλος του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας για την Υπόθαλψη Πολιτιστικής Ταυτότητας και Κοινοτικής Συνοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την ευκαιρία της Γιορτής του Πατέρα, την Κυριακή 16 Ιουνίου, απέστειλε στις κοινότητες εγκύκλιο μήνυμα, στο οποίο έκανε αναφορά στους τριακοσίους δέκα οκτώ Πατέρες της εν Νικαία Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ