x
 

Γενικά Νέα

Θεμελίωση Κέντρου Νεότητας στην κοινότητα Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη Φλόριδας

ΝΑΠΟΛΗ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Εγινε την Κυριακή 3 Μαρτίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη της Φλόριδας, η θεμελίωση του Κέντρου Νεότητας και Διακονιών Νεολαίας. Θα συμπεριλαμβάνει επίσης υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, κιόσκι, ενώ θα γίνει ολοκληρωτική ανακαίνιση και της υπάρχουσας κοινοτικής αίθουσας και των γραφείων. Παράλληλα, θα ανοικοδομηθεί καμπαναριό το οποίο θα έλθει να συμπληρώσει τον περικαλλή ναό της Αγίας Αικατερίνης.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού και την τελετή της θεμελίωσης προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ Σάββα, τον Επίσκοπο Ζήλων Σεβαστιανό και τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Δημήτριο Μοτ. Οι προαναφερθέντες αρχιερείς συλλειτούργησαν στον ναό της Αγίας Αικατερίνης στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των εργασιών του 33ου Συνεδρίου της Ηγεσίας των 100, το οποίο ως γνωστόν συνεκλήθη στην πόλη Νάπολη της Φλόριδας, όπως έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της κοινότητας, «στη διάρκεια του γεύματος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισήμανε την ενεργητικότητα και ανάπτυξη της κοινότητας και εξέφρασε την έκπληξή του για τον μεγάλο αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με το φτυάρι ανά χείρας θεμελιώνει το Κέντρο Νεότητας της κοινότητας Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη της Φλόριδας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τζον Πίζι σημείωσε πως «η κοινότητα απαρτιζόταν από συνταξιούχους και ανθρώπους οι οποίοι παραχείμαζαν στην περιοχή, αλλά από την άφιξη του π. Δημητρίου Μοτ η κοινότητα εμφανίζει μία τεράστια μετατόπιση προς την ανάπτυξη με τη συμμετοχή νέων».

Σημειώνεται ότι εντός τριών ετών ο αριθμός των μελών από 300 οικογένειες ανήλθε στις 430 με 100 παιδιά στα προγράμματα νεολαίας. Ο ενορίτης και Αρχων Δρ Χάρης Δημόπουλος επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο επιταγή εκ δέκα χιλιάδων δολαρίων για τις πρωτοβουλίες της θρησκευτικής ελευθερίας.

Από την θεμελίωση του Κέντρου Νεότητας της κοινότητας Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη Φλόριδας. Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο πλαισιώνουν ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας, ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός και ο π. Δημήτριος Μοτ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, οι οποίοι παρήλασαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν έως και το εμβληματικό Πάρκο, σε ένα σκηνικό ιδιαίτερα συγκινητικό, το πρωί της Παρασκευής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ