x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην Καλαμάτα

NEA ΥΟΡΚΗ. Μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται φέτος για σαράντα νέους και νέες της Ομογένειας. Υστερα από μια σύντομη διακοπή λειτουργίας, λόγω της πανδημίας, η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν για δέκατη πέμπτη χρονιά το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην μαγευτική πόλη της Καλαμάτας.

Το περιζήτητο πρόγραμμα, διάρκειας σχεδόν ενός μήνα (9 Ιουλίου -4 Αυγούστου), περιλαμβάνει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού, καθώς και σειρά εκπαιδευτικών εκδρομών στην Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, το Παλάτι του Νέστορα, το Θέατρο της Επιδαύρου (για θεατρική παράσταση), την Αρχαία Μεσσήνη, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, τα μουσεία της Καλαμάτας (Στρατιωτικό, Λαογραφικό και Αρχαιολογικό), τον Ταΰγετο και την ιστορική πόλη της Πύλου.

Η μέρα ξεκινά με 3-4 ώρες μαθημάτων από το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Φιλολογίας και συνεχίζεται με ξεναγήσεις σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ή και ημερήσιες εκδρομές στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Πέραν της διδασκαλίας, οι σπουδαστές μετέχουν σε πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως η βραδιά ελληνικού γλεντιού, οι αγώνες δρόμου στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, η κρουαζιέρα στη μαγευτική νήσο Σαπιέντζα και, φυσικά, το ατελείωτο κολύμπι στα καταγάλανα νερά της Μεσσηνίας!

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν σαράντα σπουδαστές με ελληνική καταγωγή, ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν στοιχειώδη γνώση Ελληνικών και φοιτούν σε Πανεπιστήμια των χωρών τους. Παρέχονται, επίσης, άλλες έξι θέσεις για καθηγητές Ελληνικών, οι οποίοι θα συνοδεύουν και θα βοηθούν τους σπουδαστές στα μαθήματα. Το τέλος εγγραφής για τους σπουδαστές (USD $1,000) καλύπτει τη διαμονή στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου, τα δίδακτρα και τις εκπαιδευτικές εκδρομές. Καλύπτεται επίσης το πρωινό και το μεσημεριανό κατά τις καθημερινές.

Είναι μια αληθινά μοναδική ευκαιρία για τους νέους της Ομογένειας να ανακαλύψουν τις ρίζες τους, να γνωριστούν με τον τόπο τους και να βιώσουν από πρώτο χέρι την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και τον ελληνικό τρόπο ζωής στην γενέτειρα. Τους περιμένουμε!

Προθεσμία Αιτήσεων: 1η Μαΐου 2023.

Πληροφορίες: www.panmessinian.com / [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε πριν λίγο να υπαχθούν τα Μετόχια της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας στην Αρχιεπισκοπή, παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη γνωμάτευση που έκανε η αρμόδια επιτροπή επί των Ιδρυμάτων του Εξωτερικού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ