x

Εκκλησία

Θέσεις άλλαξαν Μιχάλης Ψαρός και Ντένις Μέχιελ στο ΔΣ του Αγ. Νικολάου.

20 Αυγούστου 2022

NEA YOΡΚΗ. Αμοιβαία θέσεις άλλαξαν οι Μιχάλης Ψαρός και Ντένις Μέχιελ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Ετσι, ο Ντένις Μέχιελ από πρόεδρος του ΔΣ θα είναι πλέον αντιπρόεδρος και ο Μιχάλης Ψαρός από αντιπρόεδρος θα είναι πρόεδρος.

Ο κ. Μέχιελ, μάλιστα, αποχωρώντας από τη θέση του προέδρου εξέδωσε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Σε αυτό αναφέρει τα εξής:

Ηταν μια από τις πιο ταπεινές, αλλά και ανταποδοτικές εμπειρίες της ζωής μου που επιλέχθηκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να ηγηθώ της προσπάθειας για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Εθνικού μας Ναού και να ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός Κληροδοτήματος που θα διατηρεί και θα προστατεύει τον Αγιο Νικόλαο στη αιωνιότητα. Η ηγεσία του ήταν απαραίτητη για τον καθορισμό της ολοκλήρωσης του Ιερού ως ύψιστης προτεραιότητας της Αρχιεπισκοπής.

Οπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είχαμε πολλές προκλήσεις κατά τα χρόνια μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου που, μαζί με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, συνέτριψε τη μικρή εκκλησία που υπηρετούσε την τοπική μας Κοινότητα για περισσότερο από έναν αιώνα. Ηταν ο μοναδικός οίκος λατρείας που καταστράφηκε εκείνη την ημέρα. Μεταξύ αυτών των προκλήσεων ήταν μια δύσκολη και περίπλοκη διαπραγμάτευση με τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης, η οποία διευκολύνθηκε και κατέληξε σε θετικό τέλος σε μεγάλο βαθμό λόγω των προσπαθειών και της δέσμευσης του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo), μαζί με τον Πατ Φόιε (Pat Foye), τον τότε εκτελεστικό διευθυντή της Λιμενικής Αρχής και τον διάδοχό του Ρικ Κότον (Rick Cotton), καθώς και τον συνάδελφό τους Στιβ Πλέιτ (Steve Plate). Τους οφείλουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας που παρείχαν στην Κοινότητά μας την ευκαιρία να ξαναχτίσει αυτό που θα είναι ένα παγκοσμίου φήμης Ιερό ως απόδειξη της πίστης μας.

Οφείλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο για την καθοδήγηση και την υποστήριξή τους τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και τη σημαντική οικονομική υποστήριξη που έχουν προσφέρει. Ανάμεσά τους πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο -τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, του οποίου οι άοκνες προσπάθειες εξασφάλισαν τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση του έργου, και τον αντιπρόεδρό μας (τώρα με διαδέχεται ως πρόεδρος) Μιχάλη Ψαρό, χωρίς τη σκληρή δουλειά και την επιμέλεια του οποίου δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τον μοναδικό ρόλο που έχει παίξει ο Ρίτσαρντ Μπράουνι (Richard Browne). Οπως είπα στις παρατηρήσεις μου στον εγκαίνια της Εκκλησίας στις 4 Ιουλίου: πολλές φορές σκεφτόμαστε «Ο Κύριος κινείται με μυστηριώδεις δρόμους» όταν, φαινομενικά τυχαία, το κατάλληλο άτομο βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή για να συναντήσει μία συγκεκριμένη πρόκληση.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μεμονωμένους συντελεστές μας, μεγάλους και μικρούς, για την εκδήλωση της πίστης σας με την οικονομική σας βοήθεια. Χωρίς εσάς, τίποτα από αυτά που εξέθεσα εδώ δεν θα μπορούσε να συμβεί. Πολλά από τα ονόματά σας θα είναι εγγεγραμμένα στον τοίχο των δωρητών μας. Ετσι σε χίλια χρόνια από σήμερα, όταν επισκέπτες από όλο τον Κόσμο θα έρχονται να επισκεφθούν τον Εθνικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα δουν το αρχείο τού ποιος υπερασπίστηκε τις χριστιανικές μας αξίες σε μια στιγμή σύγκρουσης και απογοήτευσης, που νικήθηκε από την πίστη μας.

Και πάλι, ήταν η τιμή της ζωής μου και είμαι ευγνώμων σε όλους τους υποστηρικτές μας, στους οποίους ανήκει πραγματικά αυτή η επιτυχία που μου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β’ αφίχθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 2022 στη Νέα Υόρκη προκειμένου να τιμηθεί με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις κράτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην σύνοδο της Πράγας

ΠΡΑΓΑ. Ακρως ενδεικτική του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η απόσταση που φρόντισαν να κρατήσουν μεταξύ τους σήμερα, Πέμπτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Τραγωδία με ναυάγια δουλεμπορικών σε Λέσβο και Κύθηρα, τουλάχιστον 18 νεκροί – Ευθύνες στην Αγκυρα από Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Τραγικός είναι ο απολογισμός δύο ναυαγίων πλοιαρίων που μετέφεραν παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες σε Κύθηρα και Λέσβο, με την Αθήνα να κατηγορεί ευθέως την Αγκυρα για τη βοήθεια που προσφέρει στους διακινητές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας