x
 

Πολιτική

Θύμα ξυλοδαρμού ο Γ. Βαρουφάκης στα Εξάρχεια

ΑΘΗΝΑ. Επίθεση δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια όπου δειπνούσε, με τους δράστες να τον προπηλακίζουν και να τον χτυπούν στο πρόσωπο. Σε «μπράβους» της νύχτας απέδωσε την επίθεση εναντίον του στα Εξάρχεια, ο κ. Βαρουφάκης.

Κατόπιν του συμβάντος, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου και διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ένας 17χρονος που φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένετο η σύλληψη και των άλλων δύο. Κατόπιν, κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 17χρονου που συνελήφθη για εμπλοκή του στην επίθεση και τραυματισμό του κ. Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, η δίωξη που ασκήθηκε στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση και αφορά τα αδικήματα: α. βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), β. συμμορία (κακούργημα), γ. παράνομη βία και δ. παράνομη οπλοφορία. Ο 17χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα, σε ανακριτή ανηλίκων.

Τ. Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν οι αναρχικοί που χτύπησαν τον Βαρουφάκη

Την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας ότι η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αναρχικούς «όσο και αν αυτή δεν βολεύει κάποιους».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη κατά την οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προέβαινε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίστηκε ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Βαρουφάκης: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές, ήταν μπράβοι της νύχτας

Ο κ. Βαρουφάκης με τη σειρά του προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», είπε, και πρόσθεσε: «Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Σε καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25 προέβη μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου. Φασιστική τραμπούκικη χαρακτήρισε την επίθεση κατά του επικεφαλής του το ΜέΡΑ25.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδίκασε την επίθεση και τόνισε ότι «η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας».

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Η αν μη τι άλλο θριαμβευτική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτέλεσε το απόλυτο ζήτημα συζήτησης το τελευταίο διάστημα με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα φαινόμενο, δεδομένης τόσο της σύντομης «γνωριμίας» του νέου πρόεδρου με το ελληνικό εκλογικό σώμα, όσο και της μεγάλης απήχησης που φάνηκε να έχει σε αυτό.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ