Στο «Περιοδικό» του περασμένου Σαββατοκύριακου (11-12 Μαρτίου) μιλήσαμε με την οφθαλμίατρο του Παναρκαδικού νοσοκομείου, την κ. Κουτσούκου. Μια γιατρός, μία επιστήμονας που είναι πάρα πολύ καλή στη δουλειά της και όλοι στην Τρίπολη προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού μαζί της. Η κ. Κουτσούκου μας έδωσε να καταλάβουμε πόσο αναγκαία και πολύτιμη ήταν η δωρεά, η προσφορά, η βοήθεια που έλαβε το τμήμα της και γενικά το Νοσοκομείο της Τρίπολης από τον ομογενή Χρήστο Καλογερόπουλο (αναλυτικά στο «Περιοδικό» 11-12 Μαρτίου). Ομως αυτό που έκανε πραγματικά εντύπωση, και μάλιστα το εισέπραξα πολύ έντονα αυτές τις ημέρες στην Τρίπολη, είναι όταν η κ. Κουτσούκου εξήγησε πως αυτή η δωρεά διευκόλυνε, πρωτίστως, τους μεγαλύτερους σε ηλικία Αρκάδες.
Κι εδώ πρέπει να αποδώσω τα εύσημα που έλαβα από απλούς πολίτες της Τρίπολης για τον κ. Καλογερόπουλο. Ο συμπατριώτης μας έκανε μόνος του… ρεπορτάζ, είδε ένα από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και έσπευσε να το λύσει. Και το έλυσε με τον, ίσως, μοναδικό τρόπο που μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Αφού ρώτησε και ενημερώθηκε για το πώς θα βοηθούσε στη συνέχεια… απλά το έκανε. Χωρίς να μπλεχτεί με γραμματείς και… φαρισαίους και χωρίς να μπλέξει άλλους στα πόδια του «καθάρισε» μόνος του και τώρα το Νοσοκομείο έχει ένα πρόβλημα λιγότερο, οι γιατροί ένα μηχάνημα που τους διευκολύνει στη δουλειά τους και οι ασθενείς μία πολύτιμη βοήθεια.
Μάλλον ο κ. Καλογερόπουλος όχι μόνο έλυσε ένα πρόβλημα αλλά έδειξε τον καλύτερο και συντομότερο δρόμο για όποιον θέλει να βοηθήσει και να προσφέρει για το κοινό καλό και κυρίως στην Υγεία. Χωρίς να μεσολαβούν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν, χωρίς να μπλέκονται κάποιοι που κοιτούν το δικό τους συμφέρον και χωρίς να ασχολούνται πολλοί.
Οι απανταχού της γης Αρκάδες έχουν δείξει εμπράκτως πάρα πολλές φορές ότι είναι δίπλα στη γενέτειρα. Τώρα με την κίνηση του κ. Καλογερόπουλου έμαθαν και έναν πιο εύκολο τρόπο να βοηθήσουν και να προσφέρουν στην πατρίδα.