x
 

Ελλάδα

Τι είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη

27 Μαρτίου 2023

ΛΑΜΙΑ. Τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Φθιώτιδα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις κοινωνικο-προνοιακές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την καθημερινότητα της ηγεσίας της Μητρόπολης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής», όπως επίσης και του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας. Επισκέφθηκε το «Αποθετήριο Αγάπης», που είναι ένα logistic που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και η ομάδα Μουσικής Αγωγής που αποτελείται από ανήλικους πρόσφυγες από το Κέντρο των Θερμοπυλών. Ο πρωθυπουργός είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τα διάφορα στελέχη της Μητρόπολης, ενώ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών χαρακτήρισε «τιμή για την Μητρόπολη την επίσκεψη του πρωθυπουργού», σημειώνοντας πως «στο πρόσωπό σας υποδεχόμεθα όχι απλώς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον έχοντα την δημοκρατική εντολή από τον ελληνικό λαό να ασκεί στην αγαπημένη μας πατρίδα το διακόνημα του πρωθυπουργού, του πρώτου δηλαδή υπηρέτη πάντων, μέσα στην συντεταγμένη Ελληνική Δημοκρατία», όπως είπε.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας έσπευσε να σημειώσει ότι «η Μητρόπολη Φθιώτιδας στέκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας, όχι με λόγια αλλά με πράξεις και έργα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια για τα παιδιά της Ουκρανίας και στην βοήθεια για τους σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και για κοινωνικές ομάδες, ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά, υπερήλικες, κάνοντας λόγο κυρίως για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που έχει η Μητρόπολη. «Δεν είναι ένα έργο του Επισκόπου Συμεών αλλά είναι έργο και καρπός συνεργασίας όλων μας, αποτέλεσμα συλλογικότητας, κοινωνικότητας, κοινοτικότητας και συναλληλίας κλήρου λαού και τοπικών υπευθύνων», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Αναφέρθηκε ακόμα στα έργα που υλοποιεί η Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και με άλλους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργεία, ενώ ευχαρίστησε για την διευθέτηση του θέματος κατοχύρωσης των οργανικών θέσεων των εφημερίων και για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας πρόσφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έκδοση της ομιλίας του Αποστόλου Παύλου που εκφώνησε στον Άρειο Πάγο στην Πνύκα «Άγιος Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των εθνών και όχι των εθνικισμών», όπως επίσης και ένα λεύκωμα με φωτογραφικό αφιέρωμα στο πρόγραμμα φιλοξενίας ορφανών παιδιών από την Ουκρανία, που υλοποιεί η Μητρόπολη Φθιώτιδας στις εγκαταστάσεις της, οι οποίες είναι συγχρόνως και παιδικές κατασκηνώσεις στο Καινούριο των Καμένων Βούρλων.

Τέλος ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το υπό ανέγερση Μουσείο Εκκλησιαστικού Πολιτισμού που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, οι εργασίες στο οποίο εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης δεν έκρυψε την έκπληξή του και τον θαυμασμό του σε σχέση με τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες της Μητρόπολης, σημειώνοντας ιδιαίτερα την φιλοξενία των παιδιών από την Ουκρανία, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει σταλεί σε Τουρκία και Συρία για τους σεισμούς. «Έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από πολύ κοντά το σπουδαίο έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας», σχολίασε ο πρωθυπουργός. Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν παρούσα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, όπως επίσης ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό-κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμίας κ. Θύμιος Καραΐσκος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την ευκαιρία της Γιορτής του Πατέρα, την Κυριακή 16 Ιουνίου, απέστειλε στις κοινότητες εγκύκλιο μήνυμα, στο οποίο έκανε αναφορά στους τριακοσίους δέκα οκτώ Πατέρες της εν Νικαία Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ