x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι κάνεις για τους Αμερικανούς κ. Μπάιντεν;

Αλήθεια ποια είναι η ζωή που θα ήθελε ένας Αμερικανός; (χωρίς σειρά προτεραιότητας). Να έχει ειρήνη, να έχει ησυχία και ηρεμία στη ζωή του, να έχει σιγουριά, να έχει ελευθερία, να μην απειλείται, να αισθάνεται προστατευμένος, να έχει δουλειά, να βγάζει χρήματα, να υπάρχει ανταγωνισμός, να έχει πληθώρα αγαθών, να υπάρχει καλή οικονομία στη χώρα, να έχει δύναμη το δολάριο, να αισθάνεται δυνατός, να νιώθει ότι η Αμερική είναι πάντα εκεί γι’ αυτόν, δίπλα του και φυσικά ότι η Αμερική κάνει το σωστό για τον ίδιο και για όλο τον κόσμο.

Βασικά αυτά θέλει ο κάθε Αμερικανός πολίτης. Και τι έχει από αυτά; Τίποτα!

Εξαιτίας του Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ που έχει πάει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στον… Θεό, ο Αμερικανός πολίτης έχει πολλά προβλήματα με τις δουλειές, με τα χρήματα, με τον ανταγωνισμό, με την ανεργία, με τα αγαθά, με την αγοραστική αξία του δολαρίου εντός της χώρας. Χάρη στον κ. Μπάιντεν ο Αμερικανός πολίτης βλέπει πολλές δουλειές να χάνονται και τα λεφτά της Παρασκευής να εξαφανίζονται το Σάββατο το πρωί.

Εξαιτίας του Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα, ο Αμερικανός πολίτης όχι μόνο δεν αισθάνεται προστατευμένος και σίγουρος στην πόλη του, αλλά φοβάται να κατέβει στις αποβάθρες των τρένων γιατί μπορεί να τον σπρώξει κάποιος στις ράγες ή φοβάται να περπατήσει στους δρόμους μετά από κάποια ώρα…

Εξαιτίας του Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ, με τα λάθη του στο Αφγανιστάν και στο μεταναστευτικό, ο Αμερικανός πολίτης δεν αισθάνεται δυνατός, δεν νιώθει την Αμερική δίπλα του, ούτε ότι κάνει το σωστό.

Και τώρα τελευταία εξαιτίας του Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ και στις κινήσεις του να προκαλεί τον Πούτιν, να σπρώχνει τον κόσμο σε έναν Πυρηνικό πόλεμο, να μην λέει ούτε μία φορά τη λέξη «ειρήνη», να «θυσιάζει» τον ουκρανικό λαό και την Ευρώπη για τα δικά του συμφέροντα, ο Αμερικανός πολίτης έχει χάσει την ειρήνη, την ησυχία του, την ηρεμία του, φοβάται για την ελευθερία του και φυσικά αισθάνεται την απειλή του πολέμου.

Αλήθεια τι δίνει και τι προσφέρει στον Αμερικανό πολίτη ο κ. Μπάιντεν; Μάλλον τίποτα. Και αν υπάρχουν κάποιοι που θα πουν «δίνει και κάνει πολλά» αυτοί θα κάνουν το λάθος να συγκρίνουν τον Μπάιντεν με τον πρόεδρο Τραμπ κι επειδή θα είναι του… κόμματος Μπάιντεν θα τον βλέπουν… καλύτερο. Αλλά αντικειμενικά ο κ. Μπάιντεν όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στον Αμερικανό πολίτη αλλά του έχει πάρει πολλές από τις αξίες που έχει ανάγκη για τη δύσκολη καθημερινή ζωή του.

Πρέπει να βλέπουμε τι προσφέρει αυτός ο άνθρωπος και τι έχει κάνει εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο για τους πολίτες και τη χώρα του και όχι να τον συγκρίνουμε με τον προκάτοχό του. Αλλωστε, δεν μπορεί να συγκριθεί ένας άνθρωπος που βάζει σε κίνδυνο Ευρώπη και Αμερική με έναν άνθρωπο που για 4 χρόνια υπήρχε ειρήνη σχεδόν σε όλον τον Κόσμο.

Ο κ. Μπάιντεν έχει ξεχάσει ότι 81,28 εκ. Αμερικανοί πολίτες τον ψήφισαν για να φροντίσει τα δικά τους συμφέροντα, τη δική τους ευημερία, τη δική τους ζωή και της Αμερικής αλλά και για την ειρήνη στον Κόσμο. Αλλά εκείνος έκανε τη ζωή του Αμερικανού και όλης της Ευρώπης άνω – κάτω. Με τον κ. Μπάιντεν χάθηκε η ηρεμία, η ησυχία, η ευημερία και η ειρήνη που είχαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. Και όλα αυτά γιατί θέλει να διαλύσει Πούτιν και Ρωσία.

Βασίλης Μαγαλιός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, περίπου το 25%, αλλά επιλέγουν να το αφήσουν απ' έξω, να το περιφρονήσουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας