x

Ελλάδα

Τιμή και ευαρέσκεια στον Παύλο Χανιωτάκη και τον Παναγιώτη Ροζάκη

14 Οκτωβρίου 2021

ΑΘΗΝΑ. Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων τίμησε τους επιχειρηματίες Παύλο Χανιωτάκη και τον ομογενή Παναγιώτη Ροζάκη, για το ανακαινιστικό τους έργο στο καθολικό της Μονής και στα κελιά της.

Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και συμπροσευχομένων του Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου Κυρίλλου και του ηγουμένου της Μονής Επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο της Μονής ακολούθησαν ομιλίες από τον Επίσκοπο Δαμασκηνό, τον Μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνό, ο οποίος έκανε σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μονής στο πέρασμα των αιώνων ευχαριστώντας τους ευεργέτες και όσους βοηθούν και διακονούν ώστε να υπάρχει συνέχεια στη ζωή της Μονής.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης χαιρέτισε την εκδήλωση που προβάλει το αγαθό της ευεργεσίας.

Τον συντονισμό των ομιλιών είχε ο Αρχιμανδρίτης και αδελφός της Μονής Νικηφόρος Εικοσιδέκας ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν Άρχοντες του τόπου, συγγενείς και φίλοι των τιμημένων προσώπων.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η απονομή των Ευαρεσκειών της Μονής όπου ο π. Νικηφόρος ανέγνωσε το ευχαριστήριο κείμενο του Καθηγουμένου της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός και ο Δήμαρχος Χανίων απένειμαν τις δύο ευαρέσκειες στον κ. Παναγιώτη Ροζάκη και στον κ. Παύλο Χανιωτάκη, αντίστοιχα.

Με συγκινητικά λόγια οι δύο ευεργέτες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο, τον Θεοφιλέστατο και την Αδελφότητα, τον Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκόμενους για την όμορφη αυτή εκδήλωση τονίζοντας ότι η ευεργεσία είναι μια πράξη που τους δίνει χαρά και ευλογία.

* Με πληροφορίες από «zarpanews.gr»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εισήγηση-καταγγελία για τη χρόνια ανοχή και αδιαφορία για προβλήματα του Αγίου Ορους σε συνέδριο και πιο ειδικά της συνεχιζόμενης κατάληψης επί πολλά έτη της Μονής Εσφιγμένου από ομάδα Μοναχών παρά την πολλαπλότητα των καταδικαστικών αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.