x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Τίμησαν τη Γιορτή της Μητέρας οι μαθητές της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αστόρια

ΑΣΤΟΡΙΑ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 8 Μαϊου, εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας από το ελληνικό απογευματινό σχολείο της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου. Μαθητές όλων των τάξεων προετοίμασαν ποιήματα και τραγούδια προς τιμήν της μητέρας κάνοντας τους παρευρισκόμενους να συγκινηθούν!

Η συντονίστρια της γιορτής και δασκάλα του σχολείου Αδαμαντία Μάρη κατά την εναρκτήρια ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της λέξεως μάνα καθώς και πως η αγάπη της ξεπερνά το εγώ, ξεχνά τον εαυτό της και γίνεται θυσία για τα παιδιά της. «Η γιορτή της Μητέρας είναι μια μέρα παγκόσμια αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου που καθιερώθηκε σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε εκείνες που μόχθησαν και μοχθούν καθημερινά για τη δημιουργία της οικογένειας της κοινωνίας . Η μάνα είναι η ψυχή της οικογένειας, δημιουργεί ανθρώπους. Είναι πλάστης ψυχών και σωμάτων. Είναι μια τεράστια δύναμη στο ρόλο της ανατροφής των παιδιών. Είναι το παν γιατί συνειδητά μα και ασυνείδητα διαπλάθει και μορφοποιεί τα χαρακτηριστικά του παιδιού της.

Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας από το ελληνικό απογευματινό σχολείο της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, 8 Μαίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη

Να είσαι μητέρα σημαίνει την πιο μεγάλη χαρά της ζωής αλλά και την πιο μεγάλη ευθύνη απέναντι στη ζωή. Η μητέρα είναι ο βοηθός, ο οδηγητής ο συμπαραστάτης και ο σύμβουλος, η ελπίδα και η παρηγοριά. Είναι μια έννοια χωρίς εθνικότητα είναι μια λέξη χωρίς χρονολογία. Είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο», είπε η κ. Μάρη.

Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές παρέλαβαν τις κατασκευές που είχαν φτιάξει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας με τον διευθυντή του σχολείου π. Νικόλαο να δίνει από ένα γαρύφαλλο σε όλους τους μαθητές με σκοπό να το δώσουν στη μητέρα τους.

Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας από το ελληνικό απογευματινό σχολείο της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, 8 Μαίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας