x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την 1η Μαΐου προγραμματίζεται η Παρέλαση του Ελληνισμού στη Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους, προγραμματίζεται να γίνει φέτος στη Βοστώνη την Κυριακή 1η Μαΐου. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων στη διάρκεια την ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας και της αρχής του Νέου έτους.

Ο κ. Καυκάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η 1η Μαΐου καθότι υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις που πρέπει να προηγηθούν όπως ο εορτασμός και η παρέλαση του Αγίου Πατρικίου των Ιρλανδών, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών και φυσικά το δικό μας Πάσχα των Ορθοδόξων.

Σε συνέντευξη του στον «Ε.Κ.» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς είπε πως «οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο κορωνοϊός θα μειωθεί σε λίγο καιρό.  Για εμάς πάντα η υγεία των συνανθρώπων μας έχει μεγάλη σημασία και φυσικά την πρώτιστη προτεραιότητα μας».  Τόνισε πως «οι τρεις εκδηλώσεις που έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες έγιναν αφού λάβαμε μέτρα για την πανδημία ενώ και οι τρεις είχαν επιτυχία.  Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις για το 2022 και η παρέλαση η οποία είναι μία από αυτές ορίστηκε να γίνει την 1η Μαΐου».

Υπογράμμισε πως «η παρέλαση είναι σημείο αναφοράς και συνάντησης του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας και πρέπει να τρέξουμε και να εργαστούμε όλοι γι’ αυτό.  Όλοι οι φορείς, μαζί, για τον Ελληνισμό.  Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές της Βοστώνης και της πολιτείας της Μασαχουσέτης και πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις μας θα στεφτούν από επιτυχία.  Ζητάμε την συμμετοχή όλων».

Επισήμανε πως «είναι πολύ εύκολο να μη γίνει κάτι. Ήρθε η ώρα να βγούμε έξω και να συνεχιστεί κανονικά η ζωή, πάντοτε  βέβαια με τη γνώμη των Υγειονομικών Αρχών».

Είπε ακόμα πως «επιθυμώ διά μέσου του «Εθνικού Κήρυκα» και εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν και προσέφεραν για την επιτυχία της εκδήλωσης της 28ης Οκτωβρίου, το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο και την κοπή της Βασιλόπιτας.  Επίσης, ευχαριστούμε το κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις στο διαδίκτυο και την τηλεόραση.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς και σε όσα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την Ομοσπονδία μας.  Ζητώ από όλο τον Ελληνισμό να συσπειρωθεί και να συμμετέχει, να ενδιαφερθούν για το μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια διακοπής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου στην ώρα της στις 8:5 το βράδυ η παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρίας Delta, εν μέσω ιαχών, ελληνικών χορών, έπαρσης της Ελληνικής σημαίας, μηνυμάτων και χαιρετισμών, ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών και πλήθους ομογενών στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας