x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα οι εξετάσεις για την ελληνομάθεια στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να διεξαχθούν οι εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα στις 23, 24 και 25 Μαϊου, προκειμένου να διαγωνιστούν και να αξιολογηθούν στην ικανότητά τους ως προς τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, βάσει του οργανωτικού προγράμματος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που εποπτεύεται άμεσα από το υπουργείο Παιδείας.

«Είναι μεγάλη μου τιμή, το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης στο οποίο υπηρετώ, να διεξάγει αυτές τις σημαντικές εξετάσεις, προκειμένου οι υποψήφιοι να αξιολογηθούν από το Κ.Ε.Γ., επίσημο φορέα του ΥΠΑΙΘ. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός της πολυεπίπεδης ωφέλειας που αποκομίζουν οι διαγωνιζόμενοι. Κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, πραγματοποιήσαμε πολλές σχετικές ενημερώσεις σε γονείς και υποψηφίους», ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, Δρ Ειρήνη Γράψια, ευχόμενη παράλληλα «καλή επιτυχία» σε όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το εξεταστικό κέντρο της Νέας Υόρκης είναι το δεύτερο σε αριθμό συμμετεχόντων σε ολόκληρο τον κόσμο, καθότι έχουν δηλωθεί ήδη 262 υποψήφιοι, με το αντίστοιχο της Στουτγκάρδης να είναι το μοναδικό με μεγαλύτερο αριθμό, που φτάνει τους 350. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο συγκρότημα του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου θα εξυπηρετηθούν υποψήφιοι όχι μόνο από τη Νέα Υόρκη, αλλά και από τις πέριξ πολιτείες.

«Η πιστοποίηση της χρήσης της Ελληνικής Γλώσσας σε οποιοδήποτε επίπεδο/α κι αν διαγωνιστούν οι υποψήφιοι αποτελεί ένα εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή τους, που μπορεί να έχει πολλαπλή χρησιμότητα. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους προσπάθειες είναι αξιοθαύμαστες και ωφέλιμες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Εμείς οι μεγαλύτεροι το έχουμε βιώσει, άλλωστε, πολλαπλώς στην καθημερινότητά μας», κατέληξε η κ. Γράψια.

Υπενθυμίζεται πως η χρησιμότητα και η αξιοποίηση του Πιστοποιητικού της Ελληνομάθειας αφορά ιδίως σε τομείς όπως οι σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια, ο διορισμός στο ελληνικό Δημόσιο, η χορήγηση άδειας παραμονής μακράς διάρκειας στην Ελλάδα και διάφοροι επαγγελματικοί σκοποί, ενώ αναγνωρίζεται σε πολλά σχολεία, Πανεπιστήμια και Κολέγια στις ΗΠΑ, με τα ανάλογα οφέλη για τον κάτοχό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Ελλάδα, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζιμ Ρις, έδωσε το πράσινο φως για την πώληση των πιο προηγμένων αμερικανικών μαχητικών στη χώρα μας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ