x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Της «Κιβωτού» οι κλυδωνισμοί

Σε λίγο θα συμπληρωθεί ένας μήνας από τα πρώτες δημοσιοποιήσεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τους υπευθύνους της και καθημερινά συνεχίζεται ο καταιγισμός της πληροφόρησης από τα Μέσα Ενημέρωσης, που φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Αναμφίβολα υπάρχουν πλείστα όσα ερωτηματικά, τα οποία ελπίζεται ότι θα απαντηθούν. Από τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες διενεργούν τις έρευνες. Οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της κλυδωνιζόμενης «Κιβωτού» δεν έχουν μιλήσει δημόσια αυτοπροσώπως, παρά μόνο μέσω των δικηγόρων τους.

Θα ήθελα για μία ακόμα φορά να υπενθυμίσω κάτι που φαίνεται να διαφεύγει της προσοχής και της επισήμανσης των δημοσιευμάτων, πως ο επικεφαλής της «Κιβωτού» είναι ιερεύς, υπαγόμενος σε τοπική εκκλησία, δηλαδή σε ενορία, με προϊστάμενό του Επίσκοπο, στην προκειμένη περίπτωση τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου της 20ής Νοεμβρίου 2022 δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ιδού ένα απόσπασμά της: «Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών».

Δεν νομίζετε πως είναι πράγματι περιγραφικά και αποκαλυπτικά τα όσα έγραψε με χαρτί και με μελάνι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας και ένα από τα θέματά του ήταν και το θέμα των ελληνικών εξοπλισμών, το οποίο, με βάση τις διάφορες ανακοινώσεις υπουργών της και αναλύσεις ειδικών σε τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται να τους ενοχλεί.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ