x
 

Εκκλησία

Το 33ο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στη Φλόριδα

05 Φεβρουαρίου 2024

ΦΛΟΡΙΔΑ. Ο Οργανισμός της Ηγεσίας των 100 συγκαλεί το 33ο Συνέδριο στη Φλόριδα από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024 και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Ritz-Carlton», στην πόλη Νέιπλς (Naples). Το φετινό Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στην 40ή επέτειο από της ιδρύσεως του Οργανισμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα κάνει ειδική διάλεξη με την οποία θα αναγνωρίζεται η 40ή επέτειος της Οργάνωσης.

Ο σημερινός πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 Δημήτρης Λογοθέτης δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για την 40ή επέτειό μας. Για την περίσταση έχουμε διοργανώσει έκθεση, με τίτλο ‘Ηγεσία των 100, 1984-2024, σαράντα χρόνια Φιλανθρωπικής Υπηρεσίας’». Η έκθεση θα αναρτηθεί μέχρι τις 4 Μαΐου 2024 στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο. Επίσης, έχει παραχθεί σχετικό βίντεο της έκθεσης και αναμνηστικό Λεύκωμα, τα οποία θα μοιραστούν στα μέλη της Ηγεσίας.

Ο Ελληνοαμερικανός στρατηγός Ανδρέας Πόππας, του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές του Συνεδρίου της Ηγεσίας των 100.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LEADERSHIP 100

Ανάμεσα στους ομιλητές θα συμπεριλαμβάνονται ο στρατηγός Ανδρέας Πόππας, του Αμερικανικού Στρατού, η Ματίνα Κολοκοτρώνη, ανώτατη αξιωματούχος του Sacramento Kings, ο συνταγματάρχης Μάθιου Μπόγδανος, ο Δρ Θεόδωρος Τέκνος, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Καρκινολογικού Κέντρου UH Seidman και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Reserve University του Κλίβελαντ,  ο Δρ Λεωνίδας Πλατανιάς, διευθυντής του Καρκινολογικού Κέντρου Robert Lurie Comprehensive Cancer Center και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Feinberg School of Medicine  του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγου και ο Διάκονος Μάρεκ Σάιμον εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού OCF.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις, ιδιωτικές συζητήσεις των νέων επαγγελματιών με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Ελληνικό γλέντι, παίξιμο γκολφ, επίδοση βραβείων και μεταλλίων, επίσημο δείπνο μετά χορού και Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη Naples την Κυριακή 3 Μαρτίου με την οποία θα επισφραγιστεί το Συνέδριο.

Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις και πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και συμμετέχουν σ’ αυτά και στις εκδηλώσεις τους μόνο τα μέλη της.

Ο διάκονος Μαρέκ Σίμον, εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού OCF.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LEADERSHIP 100

Υπογραμμίζεται ότι η Ηγεσία των 100 είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και οι δωρεές προς αυτήν εκπίπτουν της φορολογίας.

Η Οργάνωση αυτή ιδρύθηκε επί ημερών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου με πρωτεργάτες τους αείμνηστους Γεώργιο Τσίμπλη, Πίτερ Ντίον και Αθανάσιο Αντον. Η αρχική ιδέα ήταν να βρεθούν 100 Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι θα έδιναν εκατό χιλιάδες δολάρια έκαστος, είτε σε μία δόση, είτε δέκα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο επί δέκα χρόνια. Από το αποθεματικό κεφάλαιο θα χρησιμοποιούντο οι τόκοι ως χορηγίες για την ενίσχυση ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής. Ετσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, Ηγεσία των 100, ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Ο ιατρός και καθηγητής Λεωνίδας Πλατανιάς, θα ομιλήσει στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LEADERSHIP 100

Το σκεπτικό ήταν το κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας. Διά μέσου των ετών, η Ηγεσία των 100 αυξήθηκε σε αριθμό μελών και έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τα 1.200 με συνολικά κεφάλαια τα οποία υπερβαίνουν τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο αντλούνται οι τόκοι, τα ποσά των οποίων δίνονται ως χορηγίες για προγράμματα και διακονίες της Αρχιεπισκοπής. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η Ηγεσία των 100 έχει δώσει χορηγίες σε προγράμματα της Αρχιεπισκοπής και υποτροφίες στη Θεολογική Σχολή πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ιατρός και καθηγητής Θεόδωρος Τέκνος, εκ των ομιλητών του Συνεδρίου της Ηγεσίας των 100.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LEADERSHIP 100
Ο Ελληνοαμερικανός Συνταγματάρχης Μάθιου Μπόγδανος, εκ των ομιλητών στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LEADERSHIP 100
Η Ματίνα Κολοκοτρώνη, ομιλήτρια στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LEADERSHIP 100

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μοναχοπαίδι του Aγγελου και της Συρίγας γεννιέται στην Αθήνα το 1522.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ