x
 

Κοινωνία

Το 82% των εργοδοτών στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει εξειδικευμένα ταλέντα

10 Ιανουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Το 82% των εργοδοτών στην Ελλάδα δηλώνει σοβαρή δυσκολία να βρει εξειδικευμένα ταλέντα, δείχνει η ετήσια διεθνής έρευνα έλλειψης ταλέντου του Manpower Group για το 2024. Το ποσοστό κατατάσσει την Ελλάδα στις τέσσερις πρώτες χώρες του κόσμου με το ίδιο πρόβλημα, ενώ οι άλλες τρεις είναι η Ιαπωνία, η Γερμανία και το Ισραήλ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη ταλέντων στην Ελλάδα αποτυπώνει υψηλό ρεκόρ 11ετίας, ενώ το ποσοστό είναι κατά 7% υψηλότερο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (75%).

Σύμφωνα με την έρευνα, η εξέλιξη χρόνο με τον χρόνο του αριθμού των εργοδοτών που δυσκολεύονται κατά την αναζήτηση ταλέντων είναι σταθερά αυξητική, καθώς από 42% το 2014 το ποσοστό εκτοξεύεται στο 61% το 2018, για να ανέβει κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες το 2023 (στο 77%) και να κορυφωθεί στο 82% το 2024.

Η μεγαλύτερη έλλειψη σε υπηρεσίες επικοινωνίας, βιομηχανία και κατασκευές

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι κλάδοι στους οποίους αποτυπώνεται μεγαλύτερη έλλειψη ταλέντου στην Ελλάδα είναι οι υπηρεσίες επικοινωνίας και ο κλάδος της βιομηχανίας & κατασκευών, με το 89% των εργοδοτών να αναφέρει δυσκολία στην εύρεση ταλέντων.

Στον τομέα της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, το 88% των εργοδοτών αναφέρει δυσκολία στην εύρεση ταλέντων. Επιπλέον, το 85% των εργοδοτών αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εύρεση ταλέντων στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών.

Στον κλάδο των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, το 82% των οργανισμών δεν βρίσκει το απαιτούμενο ταλέντο. Στην υγεία και στις βιοεπιστήμες, το ποσοστό των εργοδοτών που αντιμετωπίζει δυσκολίες ανέρχεται στο 81%. Στους τομείς των χρηματοοικονομικών και των κτηματομεσιτικών, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 79%.

Η ζήτηση για ταλέντα στην Πληροφορική ξεπερνά την προσφορά, όπου το 74% των οργανισμών αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των ταλέντων και οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο φτάνουν στο +11%, συρρικνωμένες κατά -21% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά -16% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται στις μεγάλες επιχειρήσεις

Οι Ελληνες εργοδότες στις μεγάλες επιχειρήσεις, με αριθμό προσωπικού 250-999 ατόμων, συναντούν τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην εύρεση ταλέντων, καθώς σχεδόν 9 στους 10 (87%) δηλώνουν ότι δυσκολεύονται.

Το 84% των εργοδοτών επιχειρήσεων 1.000-4.999 ατόμων συναντά επίσης σοβαρές δυσκολίες, ενώ πιο χαμηλό είναι το ποσοστό (82%) των εργοδοτών που δυσκολεύονται να βρουν ταλέντα σε επιχειρήσεις με προσωπικό 5.000 ατόμων και άνω.
Iσο ποσοστό αποτυπώνεται και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν 10-49 άτομα.
Το μικρότερο ποσοστό εργοδοτών που δυσκολεύεται να βρει προσωπικό εντοπίζεται στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 εργαζόμενους (78%).

Βασικοί παράγοντες των στρατηγικών ανθρώπινου δυναμικού για το 2024

Καθώς οι Ελληνες εργοδότες σχεδιάζουν τις στρατηγικές τους προτεραιότητες HR για το επόμενο έτος, σημείωσαν ότι η ευημερία των εργαζομένων (24%), η πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων (21%) και η πράσινη μετάβαση (21%), επηρεάζουν περισσότερο τα σχέδιά τους.
Το 20% αναφέρει την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τεχνολογική μετάβαση, το 18% τις αναγκαστικές απολύσεις, λόγω δύσκολης οικονομίας, επίσης 18% τη διατήρηση ταλέντων, ακόμα και όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητα και ίσο ποσοστό την απειλή της ύφεσης. Το 17% τη «μεγάλη παραίτηση», το 16 τις πρωτοβουλίες διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης και ίσο ποσοστό την ενδεχόμενη βελτιστοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.

Παγκόσμιοι και ελληνικοί οργανισμοί εντοπίζουν τις τρεις κορυφαίες προκλήσεις κατά την εξέταση των θέσεων εργασίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που απαιτούν δεξιότητες AI: την εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη στους ρόλους του, την εύρεση κατάλληλων εργαζομένων και τον καθορισμό ρόλων που μπορούν να επωφεληθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πώς οι Ελληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν την έλλειψη ταλέντων

Oπως επισημαίνεται στην έρευνα, καθώς το 2024 η δεξαμενή ταλέντων συρρικνώνεται, οι εργοδότες αναδιαμορφώνουν τα οφέλη που προσφέρουν, για να διακρατήσουν τα κορυφαία ταλέντα.

Το 44% των εργοδοτών προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πού και το πότε εργάζονται οι εργαζόμενοι, το 31% θα επιλέξει την προσφορά μπόνους συμμετοχής, το 28% την εξέταση νέων δεξαμενών ταλέντων, π.χ. ώριμων εργαζομένων. Το 25% θα χρησιμοποιήσει ως εργαλείο την αύξηση μισθών, ενώ το 24% τη διακράτηση ταλέντων, ακόμα και όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Το 18% δηλώνει ότι θα μειώσει τις απαιτήσεις προσόντων, το 16% ότι θα δώσει προτεραιότητα στην αυτοματοποίηση για επιλεγμένες εργασίες/διαδικασίες και το 9% ότι θα προσφύγει σε προσλήψεις διεθνώς.

Η έρευνα διεξήχθη από τον όμιλο Manpower Group τον Οκτώβριο του 2023 σε 40.077 εργοδότες σε 41 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 525 Ελλήνων εργοδοτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Δεκτό «κατά πλειοψηφία» έγινε, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ