x
 

Επιστολή στον Εκδότη

Το Αγιο Φως

Κύριε Διευθυντά,

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι πάντοτε πίστευαν στα μυστήρια της φύσης. Στα ιαματικά νερά που ήταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, όπως Λουτράκι και Αιδηψό. Αυτά τα λουτρά, όπως αποδείχθηκε περιέχουν πολλές θεραπευτικές χημικές ουσίες  όπως θειάφι, ιώδιο, φώσφορο, αλάτι που ωφελούν στο σώμα του ανθρώπου κατά τη διάρκεια του μπάνιου που κάνει, όπως ξέρουμε από την ιστορία.

Η μητέρα του Αχιλλέα τον βάπτισε στα ιαματικά λουτρά κρατώντας τον από τη φτέρνα. Οταν τον έβαλε στο νερό όμως η φτέρνα του Αχιλλέα δεν βράχηκε και εκεί ήταν η ευαίσθητη περιοχή του σώματός του και όταν μεγάλωσε και πήγε να πολεμήσει εκεί τον βρήκε το φαρμακερό βέλος.

Στο Ισραήλ έχουν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Και για τον Ιορδάνη ποταμό η παράδοσή μας λέει ότι κάθε κράτος έχει τα ήθη και έθιμά τους γι’ αυτό πρέπει να τα σεβόμεθα. Ετσι και το Αγιο Φως που βγαίνει από τον Αγιο Τάφο του Χριστού, όταν ενταφίασαν τον Χριστό. Εφρουρείτο από αρκετούς στρατιώτες για να μην κλέψουν το σώμα του Χριστού και την τρίτη ημέρα, το Σάββατο, έγινε μεγάλη έκρηξη στον τάφο και ανεστήθη ο Χριστός και ένα γαλανό φως τον περιέβαλε όπως μας ομολόγησαν και υποστήριζαν οι φύλακες και τα έγραψαν οι τέσσερις ευαγγελιστές.

Μετά από αρκετά χρόνια οι χριστιανοί έφτιαξαν σε αυτό το σημείο τον Ναό της Αναστάσεως, που όπως ομολογούσαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, κάθε χρόνο την Ανάσταση έβγαινε αυτή την ημέρα ένα γαλάζιο φως, που το άγγιζες και δεν σε έκαιγε.

Αυτό λέγεται μυστήριο που είναι πιστευτό αλλά ακατανόητο, όπως μας ομολόγησε πριν πολλά χρόνια ένας αγιοταφίτης φύλακας και μάλιστα συγγενής μου. Ο Θεός αγαπά και συγχωρεί όλους τους ανθρώπους και προπαντός τους ιατρούς και τους φωτίζει να έχουν γνώσεις για τις ασθένειες και να δίνουν τα κατάλληλα φάρμακα. Οι ιατροί όταν παίρνουν το πτυχίο τους δίνουν όρκο στον αρχαίο γιατρό Ιπποκράτη που σύμφωνα με την παράδοση καταγόταν από τον θεό της Ιατρικής Ασκληπιό.

Στην Εύβοια κάθε 6 ώρες τα νερά της θάλασσας αλλάζουν φορά, αυτό είναι ανεξήγητο φαινόμενο μέχρι τώρα. Γι’ αυτό καλά θα κάνουν ορισμένοι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι να διαβάζουν περισσότερες ιστορίες περί αυτών των θεμάτων που έχουμε πολλά παραδείγματα. Ο ελληνικός λαός από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν θεοσεβούμενος και σεβόταν πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια γι’ αυτό είχε σπουδαίο πολιτισμό και δημοκρατία στην Ελλάδα και εδίδαξε όλο τον Κόσμο.

Βαρβάρα Κουταλιάγκα Moutos

Asheville, NC.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά,Χρόνια πολλά στον «Εθνικό Κήρυκα» και συγχαρητήρια στο προσωπικό του διά την έγκυρη και την αντικειμενική του ενημέρωση που μας προσφέρουν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ