x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Το Αλεξάνδρειο Ιδρυμα της Παμμακεδονικής θα τιμήσει τον Μπομπ Μενέντεζ

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ θα τιμήσει το Διεθνές Ιδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος» της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, στις 2 Μαϊου.

Η απονομή θα γίνει από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Διονύση Πασχάλη, ο οποίος έρχεται από την Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πολιτικό το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας, 2 Μαϊου, στο γραφείο του τελευταίου στη Νέα Ιερσέη.

Ο κ. Μενέντεζ, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, θερμός υποστηρικτής των ελληνικών και κυπριακών δικαίων και έντονος επικριτής της Τουρκίας.

Τον κ. Πασχάλη θα συνοδεύουν κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό γερουσιαστή, οι: Παναγής Μιτούλης, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, πρώην ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, καθώς και ιδρυτικό στέλεχος και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Τριάδος στην πόλη Εγκ Χάρμπορ της Ν. Ιερσέης, Δρ Γεώργιος Αχταρίδης, πρώην ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, από τη Φιλαδέλφεια και Παύλος Κοτρότσιος, εκδότης της «Hellenic Times» («Χελένικ Τάιμς»).

Ο Διονύσης Πασχάλης (αριστερά) με τον Ελληνοαμερικανό ομοσπονδιακό βουλευτής από τη Φλόριδα, Γκας Μπιλιράκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ

Ο κ. Πασχάλης, γεννημένος στην Πιερία, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εξωτερικό στο χώρο των επενδύσεων. Το 2009 δημιούργησε τη φαρμακευτική εταιρεία Vaigormed και συνεργάζεται με διάφορες πολυεθνικές.

Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα, με τη σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος που φέρει το όνομά του και το οποίο διοργανώνει ενημερωτικά συνέδρια προς στήριξη της υγείας, παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, βοηθά στην αποπεράτωση, ή συντήρηση χώρων παροχής υγειονομικής περίθαλψης και παιδείας, ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το φιλανθρωπικό έργο του κ. Πασχάλη επιβραβεύτηκε από σχολεία, οργανισμούς και επίσημους φορείς, ενώ το 2012 ανακηρύχτηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» και χαρακτηρίστηκε «Σύγχρονος Ευεργέτης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πασχάλης έγινε αρωγός του προγράμματος «μελέτης της γραφής των ελληνικών επιγραφών της Αρχαίας Μακεδονίας» στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου οι ερευνητές να έχουν ένα μεθοδολογικό εργαλείο που θα τους επιτρέπει να χρονολογούν και άρα να αξιοποιούν ιστορικά με πιο ασφαλή και αξιόπιστο, από ό,τι συνέβαινε έως σήμερα, τρόπο τις πάσης φύσεως πληροφορίες.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

Με δικές του δαπάνες στηρίζει το Αλεξάνδρειο Ιδρυμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας