x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το διάσημο ελληνικό εστιατόριο «Ya Mas» στην καινούργια του τοποθεσία στο Σάλεμ Νιου Χαμσάιρ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το ελληνικό εστιατόριο «Ya Mas» το οποίο από την ημέρα που άνοιξε, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας τον Αύγουστο του 2020, αρχικά στη μικρή πόλη Pelham του Νιου Χαμσάιρ, γνώρισε εκπληκτική επιτυχία και προτίμηση τόσο από τους ομογενείς, όσο και τους συμπολίτες μας Αμερικανούς. Το αγάπησαν τόσο πολύ που συνέρρεαν κατά εκατοντάδες ώστε να μην το χωράει η αρχική του τοποθεσία και τον περασμένο Ιούλιο μετακόμισε σε μεγάλο και ευρύχωρο χώρο μέσα στο συγκρότημα πολυκαταστημάτων στο γνωστό Mall στην πόλη Σάλεμ του Νιου Χαμσάιρ. Η ακριβής διεύθυνσή του είναι 275 Rockingham Park Blvd, Salem, New Hampshire. Είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 τα ξημερώματα.

Ο  «Εθνικός Κήρυκας» συνάντησε πριν μερικές μέρες τον ιδρυτή του Αθανάσιο Σιώρα μαζί με τον συνέταιρό του Αγγελο Κατσιώνη στο καινούργιο, ευρύχωρο, πολυτελές και ελληνοπρεπές «Ya Mas», το οποίο είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας με όλες τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τον διάκοσμο της Ελλάδας. Στο δεξιό μάλιστα μέρος της κεντρικής εισόδου υπάρχει κι ένα μικρό περίπτερο με πλούσια συλλογή ελληνικών ειδών, γλυκών, δώρων και προϊόντων εξ’ Ελλάδος.

Ο κ. Σιώρας είπε στον «Ε.Κ.» πως «είχαμε πρόβλημα χώρου στο προηγούμενο. Να σκεφθείτε ότι αναγκαζόμασταν να διώχνουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο τουλάχιστον εκατό άτομα πελάτες που έρχονταν σε τακτική βάση διότι απλούστατα δεν επαρκούσε ο χώρος. Επίσης, η κουζίνα ήταν πάρα πολύ δύσκολη για τη δουλειά κι έτσι όταν βρέθηκε αυτή η ευκαιρία αποφασίσαμε να μετακομίσουμε. Εδώ η κουζίνα και το σαλόνι έχουν διπλάσιο μέγεθος, καθώς βλέπετε υπάρχει άνεση».

Το περίπτερο Ελληνικών ειδών και προϊόντων στο δεξιό μέρος της εισόδου του εστιατορίου Ya Mas.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Επισημαίνεται ότι η καινούργια τοποθεσία το «Ya Mas» στο Σάλεμ απέχει δώδεκα λεπτά από την προηγούμενη τοποθεσία του Pelham (Πέλχαμ). Ο κ. Σιώρας είπε πως «εδώ είμαστε πάνω στο περιφερειακό δρόμο 93 και είναι πολύ πιο εύκολο για τους περισσότερους πελάτες». Στην ερώτηση αν επανήλθαν οι πελάτες, απάντησε πως «όχι μόνο έχουν επανέλθει, αλλά έχουν διπλασιαστεί και επίσης έρχονται πιο συχνά».

Ο συνιδιοκτήτης του «Ya Mas», ο Αγγελος Κατσιούνης, κατάγεται από το Ναύπλιο, ήταν ο πατέρας του στην Αμερική κι όπως είπε «αφού τελειώσαμε όλοι σχολεία και υποχρεώσεις ήλθαμε εδώ το 2015 για κάτι καλύτερο. Με τον Θανάση γνωριζόμαστε από την πρώτη εβδομάδα που ήλθα εδώ, είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι και τώρα γίναμε συνέταιροι. Ηταν κάτι που το σχεδιάζαμε πολλά χρόνια και περιμέναμε να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή και ξέρουμε ότι βρέθηκε».

Στην ερώτηση πού νομίζετε ότι οφείλεται ο διπλασιασμός των πελατών, ο Αθανάσιος Σιώρας είπε πως «τώρα είμαστε σε πιο κεντρικό σημείο, οι περιοχές που έχουμε εδώ γύρω είναι το Αντόβερ, το Λόουελ που έχουμε πολλούς Ελληνες. Επίσης, η Βοστώνη απέχει μόνο 35 λεπτά. Επίσης δίπλα μας είναι το Μάντσεστερ, η Νάσουα που απέχουν μόνο 15 λεπτά από εδώ».

Αναφορικά με τους πελάτες, είπε πως «99% είναι ευχαριστημένοι, είναι αυτό το 1% που τους άρεσε το προηγούμενο επειδή ήταν μικρότερο, αισθανόταν μεγαλύτερη ζεστασιά, αλλά εμείς έχουμε προσπαθήσει να φέρουμε την ίδια ζεστασιά κι εδώ παρόλο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο χώρος» και υπογράμμισε πως «η ζεστασιά είναι κάτι που το δημιουργούμε εμείς, δεν εξαρτάται αναγκαστικά από το μέγεθος του χώρου».

Ο τοίχος του εστιατορίου Ya Mas είναι στολισμένος με προτομές αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων με επιγραφές στην Ελληνική γλώσσα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για το πιο ποιοτικό και αυθεντικό ελληνικό εστιατόριο που έλειπε όχι μόνο από τη Βοστώνη, αλλά και από ολόκληρη τη Νέα Αγγλία και ξαφνικά εμφανίσθηκε στου Νιου Χαμσάιρ. Κι από εκεί θα επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Νέας Αγγλίας συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Βοστώνης, όπως είπε στη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του, Αθανάσιος Σιώρας, ένα νέο παιδί με επιχειρηματικές ικανότητες και φιλοδοξίες.

Ανάμεσα στα φαγητά που υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση είναι σύμφωνα με τον κ. Σιώρα «αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, αρνάκι φρικασέ, χωριάτικη σαλάτα, σαγανάκι, τα σουβλάκια, το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα ντολμαδάκια». Ο κ. Κατσιούνης είπε ότι «στους Αμερικανούς πελάτες αρέσει πολύ το σουβλάκι κοτόπουλο».

Ο κ. Σιώρας ανέφερε πως «η εταιρεία που έχει αυτό το εμπορικό κέντρο μας έχει ζητήσει να μπούμε και σε άλλα εμπορικά της κέντρα σε άλλες πόλεις. Το δεύτερο θα είναι σε ένα χρόνο στη Βοστώνη. Εδώ απέναντι όμως σκεφτόμαστε να ανοίξουμε ελληνικό Ζαχαροπλαστείο-Καφέ να μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του, την πάστα, όπως στην Ελλάδα, κι έτσι θα γίνει όλη αυτή η γωνία ελληνική».

Η μεγάλη πινακίδα η οποία είναι αναρτημένη στο μεγάλο εμπορικό κέντρο του Salem Νιου Χαμσάιρ η οποία δείχνει προς το Ya Mas.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.” /ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο Αγγελος Κατσιούνης είπε «είμαι πολύ ευχαριστημένος, και το μόνο που θέλουμε είναι αυτό ακριβώς να πηγαίνει καλά η δουλειά, δεν μας ενδιαφέρει η κούραση, μας ενδιαφέρει οι πελάτες μας να είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι, αυτό μας δίνει χαρά».

Ο Αθανάσιος Σιώρας είπε ότι «προωθούμε τη δική μας την κουλτούρα. Γι’ αυτό έχουμε στήσει και το μαρκετάκι μπροστά. Αυτός ο χώρος στην ουσία για μας είναι χάσιμο διότι θα μπορούσαμε ένα βάλουμε ένα τραπέζι. Οι πελάτες και μάλιστα οι Αμερικανοί θα κοιτάξουν και θα πουν τι είναι αυτά, δηλαδή το γλυκό του κουταλιού, θα τους εξηγήσουμε και το αγοράζουν για να το δοκιμάσουν. Πουλάμε πιο πολύ ελληνικό καφέ παρά γαλλικό. Αντί για γάλα, δίνουμε Νουνού». Πρόσθεσε ακόμα πως «όλα μας τα υλικά είναι γνήσια. Το ενενήντα τοις εκατό των προϊόντων μας έρχονται από Ελλάδα».

Εξήγησε ότι το όνομα «Ya Mas» το εμπνεύσθηκε από την Ελλάδα. «Στην Ελλάδα όταν πίνουν τσουγκρίζουν τα ποτήρια και λένε γεια μας κι από εκεί το πήρα», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΔΝΕΥ. Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων γίνονται στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την δωδέκατη Κληρικολαϊκή της Συνέλευση, η οποία έχει οριστεί να γίνει από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ