x
 

Εκδηλώσεις

Το Ελληνικό σχολείο «Πλάτων» τίμησε την 25η Μαρτίου

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Συγκίνηση και υπερηφάνεια “σκόρπισαν” οι μαθητές του Ελληνικού σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν στο εορταστικό τους πρόγραμμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθητές, ανήμερα της εορτής, τραγούδησαν, χόρεψαν, αφηγήθηκαν τα ιστορικά γεγονότα και έπαιξαν θεατρικές παραστάσεις, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι μαθητές παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση “Το κρυφό σχολειό”. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του ο διευθυντής Πέτρος Φουρνιώτης, συνεχάρη τους δασκάλους, Σταυρούλα Θεοδωράτου, Κατερίνα Κουλιάνου, Ευαγγελία Μουσουρούλη, Παναγιώτα Κοκόρου, Μαρία Μαρινάκη, Κατερίνα Μπλιάτζα, Ελισάβετ Παπουτσιδάκη, Πάρη Παπαδάτο, Απόστολο Παπαδάτο, Βασίλη Βούλτσο, Αναστασία Πόρου, Γεωργία Κοπάνη, Γιάννη Τουρνικίδη, Δήμητρα Τσάβου, για τον επαγγελματισμό, αφοσίωση και αγάπη τους στο σχολείο, τους μαθητές για την επιμέλεια και τις προσπάθειες που καταβάλλουν και ευχαρίστησε τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή.

Και πρόσθεσε, “Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το σχολείο μας όχι απλά συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο διαγωνισμό ιστορίας στη Νέα Υόρκη αλλά κατέλαβε και την πρώτη θέση στην κατηγορία “Ομαδική παράσταση” και τώρα θα διαγωνιστούμε σε εθνικό επίπεδο.

Μαθητές του σχολείου τραγουδούν για την εθνική επέτειο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που βραβεύτηκαν, Αρη Απέργη, Βασιλική Χριστάκου, Μιχάλη Σκούντζο, Νικολέττα Τζάνα και Αλεξάνδρα Δάδα.”

Ο μεγάλος ευεργέτης του σχολείου, Χαράλαμπος Γερουλάνος, εξέφρασε την περηφάνια που νιώθει βλέποντας το σχολείο να μεγαλώνει και να προοδεύει και συνεχάρη τον διευθυντή και τους δασκάλους για το έργο τους.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Βασίλης Ντανάς, ευχαρίστησε τους γονείς, δασκάλους, διευθυντή, σύλλογο γονέων και συμβούλιο, που μεταδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εθνική μας κληρονομιά στη νέα γενιά και έστειλε θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Θεοδώρα Μαστοράκη, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες για την ονομαστική τους εορτή και κάθε πρόοδο και ευημερία στην Ομογένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, οι φίλοι της κλασσικής μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μουσικές συνθέσεις του Robert Rogler, η σύζυγος του οποίου Hilary Rogler, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ