x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ελληνικό σχολείο του Στάτεν Αϊλαντ γιόρτασε την επέτειο του «ΟΧΙ»

01 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με μία σεμνή τελετή γιόρτασε την επέτειο του «ΟΧΙ» το Ελληνικό σχολείο της κοινότητας των Αγ. Νικολάου/Αγ. Τριάδος στο Στάτεν Αϊλαντ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, εξέφρασε τη χαρά όλων για την επιστροφή των μαθητών πίσω στο αγαπημένο τους σχολείο, μετά από έναν χρόνο διαδικτυακής μάθησης και συνεχάρη τους μαθητές για τον ζήλο και την επιμέλειά τους.

Η διευθύντρια, Αναστασία Μαντά, ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε την ανδρεία και τη φιλοπατρία των γενναίων Ελλήνων πατριωτών, που με υψηλό φρόνημα και ομοψυχία όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στο σκοταδισμό και την καταπίεση.

Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, παρακολουθεί την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του σχολείου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Είναι μια επέτειος εθνικής ενότητας, μια μνήμη, ένα χρέος. Το ‘ΟΧΙ’ είναι μέγιστο κατόρθωμα των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα, γιατί συμβολίζει την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε και να τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου New York Marriot Marquis.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας