x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Γενικά Νέα

Το Φόρνταμ τίμησε τον Κωνσταντίνο Κατσώρη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Κατσώρης (Constantine N. Katsoris) τιμήθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Φόρνταμ (Fordham University) με το βραβείο «Milton Fisher ’42 Second Harvest» στο 74ο ετήσιο Γεύμα του Συλλόγου Αποφοίτων του Νομικού Σχολείου Fordham (FLAA), που έλαβε χώρα στις 3 Μαρτίου στον χώρο εκδηλώσεων «Cipriani’s» στην 42η Οδό, στο Μανχάταν.

Πρόκειται για τιμητική διάκριση η οποία απονέμεται σε απόφοιτους που έχουν συμπληρώσει την 50ή επέτειο αποφοίτησης και έχουν «ενσαρκώσει τα υψηλότερα ιδανικά της Νομικής Σχολής για την αριστεία, συνεισφέροντας με ξεχωριστό τρόπο στην κοινωνία, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, το λειτούργημα του νομικού, την επιχειρηματικότητα, την κοινότητά του και το φιλανθρωπικό έργο».

Ο Κωνσταντίνος Κατσώρης, καθηγητής της Σχολής Νομικής «Ιγκνάτιους Ουίλκισον» (Ignatius M. Wilkinson) στο Φόρνταμ, αποφοίτησε από το Κολέγιο του Φόρνταμ στο Ρόουζ χιλ -που τώρα είναι γνωστό ως «Σχολή Επιχειρήσεων Γκαμπέλι» (Gabelli School of Business)- το 1953 και από τη Νομική Σχολή του Φόρνταμ το 1957, όπου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του και έλαβε το σχετικό Βραβείο «Σαπίν» (Chapin). Στη συνέχεια, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), όπου έκανε μετεκπαίδευση στα Χρηματοοικονομικά.

Ο καθηγητής Κατσώρης είναι το μακροβιότερο μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού της Νομικής Σχολής του Φόρνταμ, αφού έγινε μέλος της το 1964, ενώ έχει υπηρετήσει και την Ενωση Αποφοίτων, με την ιδιότητα του διευθυντή.

Πλήθος κόσμου στο Cipriani για την τελετή αποφοίτων του Φόρνταμ. (Παραχώρηση Κωνσταντίνου Κατσώρη)

Στην ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου, ο καθηγητής Κατσώρης έκανε αναδρομή στην περίοδο που γράφτηκε για πρώτη φορά στο Φόρνταμ, ως πρωτοετής φοιτητής, τονίζοντας ότι ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

«Οταν εγγράφηκα στο Φόρνταμ τον φθινόπωρο του 1949 ως πρωτοετής φοιτητής του Κολεγίου, δεν πίστευα ότι θα είχα το προνόμιο να συνδέομαι με το Φόρνταμ για τα επόμενα 74 χρόνια ως μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας, γονέας και παππούς φοιτητών και υπερήφανος απόφοιτος», κατέληξε ο κ. Κατσώρης, εμφανώς συγκινημένος, αναφερόμενος στα ενεργά του χρόνια ως καθηγητής, που υπερβαίνουν τις πέντε δεκαετίες.

«Πράγματι, έχω την τιμή να διδάσκω στο Νομικό Σχολείο για 55 χρόνια σε περίπου 15.000 φοιτητές. Στην αίθουσα διδασκαλίας έχω διδάξει αποφοίτους, τα παιδιά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τα εγγόνια τους. Το Φόρνταμ ήταν η ζωή μου και ελπίζω ότι έχω ενσαρκώσει την αρχή της ‘cura personalis’ και έχω επιδείξει ενδιαφέρον και φροντίδα για την προσωπική ανάπτυξη του συνόλου των φοιτητών. Ηταν τιμή μου να υπηρετήσω με έξι από τους διευθυντές του Νομικού Σχολείου και ελπίζω ότι έχω αποτελέσει πηγή υποστήριξης και θεσμικής γνώσης γι’ αυτούς», τόνισε στην συνέχεια.

Οπως ανέφερε ο κ. Κατσώρης στον «Εθνικό Κήρυκα», η περιοδική έκδοση της Νομικής Σχολής του Φόρνταμ πρόκειται να δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία του, όπου καταγράφονται οι κυριότερες στιγμές της καριέρας του στον νομικό κλάδο, με ιδιαίτερες αναφορές και στην ελληνική καταγωγή του και, συγκεκριμένα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Σπάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα μικρό ελληνικό χωριό, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, στήθηκε, για μια ακόμη χρονιά, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ για το καθιερωμένο φεστιβάλ της κοινότητας, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Ιουνίου και επρόκειτο να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ