x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ΙΣΝ και ο οργανισμός Win μαζί ενάντια στην αστεγία στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ιδιαίτερα τιμητική υπήρξε για όλους στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) η βράβευση στην πρόσφατη ετήσια εκδήλωση Way to Win Gala 2024 του οργανισμού Win (Women In Action). «Αισθανόμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που στηρίζουμε το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος βοηθά γυναίκες και παιδιά να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και να σπάσουν τον κύκλο της αστεγίας», αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Ο Win αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό δομών φιλοξενίας για οικογένειες και υποστηρικτικών στεγαστικών προγραμμάτων στη Νέα Υόρκη. Το ΙΣΝ έχει συμβάλει στο έργο του οργανισμού μέσω πλήθους δωρεών από το 2017.

Η πρώτη δωρεά του ΙΣΝ προς τον Win αφορούσε την υποστήριξη του προγράμματος Income Building Program (Πρόγραμμα Δημιουργίας Εισοδήματος) του οργανισμού. Ο Luis Daniel Caridad, μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «Θέλω να τονίσω πόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Win λειτουργεί ένα πρόγραμμα εργασιακής ετοιμότητας, το οποίο διαδραματίζει ζωτικής σημασίας ρόλο προς την επίτευξη της αποστολής του οργανισμού, καθώς δεν περιορίζεται στην παροχή στέγης προς τις οικογένειες αλλά προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα που διασφαλίζουν την πρόοδο των συμμετεχόντων».

Στο παρελθόν στο ΙΣΝ έχουν επίσης στηρίξει με δύο επιπλέον δωρεές τον οργανισμό στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ευρύτερων κρίσεων στην πόλη, καταρχάς στις αρχές της πανδημίας και στη συνέχεια όταν άρχισαν να καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη μεγάλες εισροές αιτούντων άσυλο. Πριν καν μπει στην εικόνα το ΙΣΝ, δήλωσε ο Luis Daniel Caridad, «οι ομάδες του Win είχαν ήδη αναλάβει δράση: ενίσχυσαν τις ισπανόφωνες υπηρεσίες τους σε συνεργασία με φοιτητές, συντονίστηκαν με οργανώσεις παροχής νομικών υπηρεσιών για την υλοποίηση σεμιναρίων σχετικά με θέματα ασύλου και διασφάλισαν την πρόσβαση σε τρόφιμα στους νεοαφιχθέντες, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές συνήθειες της χώρας προέλευσής τους».

«Αυτός είναι ο οργανισμός Win εν δράσει», δήλωσε. «Αξιολογεί τις ανάγκες –όλες τις ανάγκες– και κινητοποιείται με ταχύτητα προκειμένου να τις καλύψει».

Η Διευθύντρια Δωρεών του ΙΣΝ, Casey Russo, προσέθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε με οργανισμούς, όπως ο Win –ο οποίος πέρυσι συμπλήρωσε τέσσερις αξιοθαύμαστες δεκαετίες προσφοράς προς τους κατοίκους της Νέας Υόρκης– που μπορούμε να εμπιστευόμαστε και στους οποίους μπορούμε να βασιζόμαστε για την κάλυψη των αναγκών της κοινότητάς μας ανά πάσα στιγμή».

Πηγή: «ΙΣΝ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ