x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Λόουελ τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ιστορική πόλη του Λόουελ Μασαχουσέτης τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία στον Ναό της Αγίας Τριάδος, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου της κοινότητας ντυμένοι με ελληνικές ενδυμασίες, ο δήμαρχος του Λόουελ Sokhary Chau, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδροί της, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος και ομογενείς του Λόουελ.

Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε πομπή από τον ναό της Αγίας Τριάδας με κατεύθυνση  προς το Δημαρχείο. Καθ’ οδόν έγινε κατάθεση στεφάνων και σύντομη δέηση στο μνημείο των πεσόντων Ελληνοαμερικανών, καθώς επίσης και των Ελλήνων πρωτοπόρων μεταναστών.

Στα προπύλαια του Δημαρχείου του Λόουελ έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο. Τους εθνικούς ύμνους έψαλλαν οι μαθητές και μαθήτριες του ημερήσιου σχολείου με τη συμμετοχή όλων.

Ομογενείς στα προπύλαια του δημαρχείου του Λόουελ συμμετέχουν στην έπαρση της Ελληνικής σημαίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο δήμαρχος Sokhary Chau εξέδωσε τιμητική διακήρυξη για την 25η Μαρτίου 1821. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε με λόγια φιλόφρονα για την Ομογένεια του Λόουελ, έκανε αναφορά στην αδελφοποίηση της πόλης με την Καλαμάτα, ενώ τίμησε το κατάστημα ελληνικών ειδών «Sophia’s Greek Pantry» στο Λόουελ και το ελληνικό εστιατόριο «Ya Mas Greek Taverna-Restaurant» στην πόλη Πέλχαμ του Νιου Χαμσάιρ για την οικονομική στήριξη που παρείχαν στο έργο της αδελφοποίησης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος είχε και την ευθύνη παρουσίασης του προγράμματος και ο οποίος προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας την Κυριακή 30 Απριλίου στη 1 μ.μ., στη Βοστώνη.

Από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ελλήνων πρωτοπόρων μεταναστών του Λόουελ, οι οποίοι ίδρυσαν τις κοινότητες και το Ημερήσιο Σχολείο. Διακρίνεται ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδας του Λόουελ στα προπύλαια του δημαρχείου για την έπαρση της Ελληνικής σημαίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε πριν λίγο να υπαχθούν τα Μετόχια της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας στην Αρχιεπισκοπή, παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη γνωμάτευση που έκανε η αρμόδια επιτροπή επί των Ιδρυμάτων του Εξωτερικού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ