x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Το Μαλιώτειο ανοίγει την αγκαλιά του στους Ελληνες και φιλέλληνες φοιτητές

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου ανοίγει την αγκαλιά του στους Έλληνες και φιλέλληνες φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών των κολεγίων και πανεπιστημίων της Βοστώνης, σε μία ελληνική βραδιά αλληλογνωριμίας, συνεστίασης και αναψυχής.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6 το εσπέρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 το βράδυ στον περίβολο του Μαλιωτείου Κέντρου και θα προσφέρει ελληνικά φαγητά συμπεριλαμβανομένων και σουβλιστών αρνιών, γλυκισμάτων, ελληνική μουσική και χορό. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους χωρίς καμία χρέωση. Εκφράζεται θερμή παράκληση, ει δυνατόν, η ένδυση να έχει τα χρώματα του μπλε και του άσπρου τα οποία προσιδιάζουν στα χρώματα της Ελλάδας.

Τονίζεται πως όλες αυτές τις δεκαετίες λειτουργίας του Μαλιωτείου Κέντρου το άνοιγμα και η φιλοξενία προς τους Έλληνες και φιλέλληνες φοιτητές γίνεται για πρώτη φορά, ενώ η ιδέα και η διοργάνωση οφείλεται στην διευθύντρια του Μαλιωτείου Κέντρου, Χρυσούλα Κουρκουντή.

Οι επισκέπτες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ιστορική έκθεση για την 200ή επέτειο από την Ανεξαρτησία της Ελλάδος η οποία φιλοξενείται στους χώρους του Μαλιωτείου.

 

Η Εκθεση για την 200η Επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

 

Επισημαίνεται ότι το Μαλιώτειο Κέντρο έχει ανακαινισθεί πλήρως με καινούργια χαλιά, βιβλιοθήκη, χώρους συναντήσεων, χώρους αναψυχής, ενώ γίνεται ευρεία χρήση από την Ομογένεια. Εχει καθιερωθεί απαράμιλλη φιλοξενία, ενώ όλες οι ακαδημαϊκές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής γίνονται στο Μαλιώτειο.

Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας έχει γραφείο εντός του Κέντρου, ενώ σ’ αυτό πραγματοποιεί τις μηνιαίες συνεδριάσεις της, αλλά και τις εκδηλώσεις της όπως λόγου χάρη την ερχόμενη Κυριακή διοργανώνει γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με κεντρικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθηγητή της Εδρας «Καραμανλή» στη Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης και πρώην υπουργό Παιδείας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαλιώτειο Κέντρο βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, στη διεύθυνση 50 Goddard Avenue, Brookline MA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης θα τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ