xΑμερική

Το Μαλιώτειο Κέντρο θα προσφέρει στους φοιτητές γεύμα στη Γιορτή των Ευχαριστιών

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής θα προσφέρει στους φοιτητές του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, αλλά και σε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εξ’ Ελλάδος και Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βοστώνης, γεύμα την Ημέρα των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Το γεύμα θα προσφερθεί δωρεάν από τη 1 έως τις 4 το απόγευμα στους χώρους του Κέντρου και γίνεται εφικτό χάρη στη δωρεάν παροχή των γαλόπουλων και όλων των συστατικών για την προετοιμασία του γεύματος από το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα της οικογένειας του Νίκου Μανώλη από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, το γνωστό The Manolis Family Foundation. Στις οικογένειες των φοιτητών που έχουν μικρά παιδιά το Μαλιώτειο Κέντρο θα μοιράσει δώρα. Από τις μέχρι τώρα συμμετοχές υπολογίζεται ότι ο αριθμός των φοιτητών θα ξεπεράσει τους εξήντα.

Υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην πεντηκονταετή ιστορία του Μαλιωτείου Κέντρου, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στην διευθύντριά του Χρυσούλα Κουρκουντή, η οποία μαζί με συνεργάτες της πήγαν στην πόλη Ντράκετ όπου εδρεύει το Ιδρυμα της Οικογένειας Μανώλη και παρέλαβαν τις γαλοπούλες και όλα τα απαραίτητα συστατικά παρασκευής του γεύματος.

Η κυρία Κουρκουντή η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει επαναδραστηριοποιήσει το Μαλιώτειο Κέντρο με αλληλουχία πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε εβδομαδιαία βάση δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ευχαριστούμε θερμότατα το Ίδρυμα The Manolis Family Foundation για την προσφορά και γενναιοδωρία του παροχής όλων των υλικών για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα των Ευχαριστιών για τους φοιτητές οι οποίοι είτε δεν έχουν οικογένειες στην Αμερική προερχόμενοι εξ’ Ελλάδος, είτε είναι σε μακρινές πάλεις και πολιτείες της Αμερικής».

Είπε επίσης, πως «αυτή τη μεγάλη μέρα και γιορτή των Ευχαριστών που είναι κατ’ εξοχήν ημέρα οικογενειακή δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του, αλλά όλοι να νιώθουν το οικογενειακό περιβάλλον και θαλπωρή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Η ιστορία μας επιστρέφει σπίτι!», τονίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σε σημερινή του ανακοίνωση για την απόφαση επιστροφής των προπολεμικών εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα στη χώρα μας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό για τις «καίριες ενέργειές του και «όλους όσοι εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση της επιστροφής».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πυρπολήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το «Fox News» (Vid)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άντρας κατηγορείται για εμπρησμό και άλλα εγκλήματα για την πυρπόληση ενός γιγάντιου χριστουγεννιάτικου δέντρου έξω από τα κεντρικά γραφεία του «Fox News» στο κέντρο του Μανχάταν.

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.