x

Αμερική

Το Μαλιώτειο Κέντρο θα προσφέρει στους φοιτητές γεύμα στη Γιορτή των Ευχαριστιών

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής θα προσφέρει στους φοιτητές του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, αλλά και σε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εξ’ Ελλάδος και Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βοστώνης, γεύμα την Ημέρα των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Το γεύμα θα προσφερθεί δωρεάν από τη 1 έως τις 4 το απόγευμα στους χώρους του Κέντρου και γίνεται εφικτό χάρη στη δωρεάν παροχή των γαλόπουλων και όλων των συστατικών για την προετοιμασία του γεύματος από το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα της οικογένειας του Νίκου Μανώλη από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, το γνωστό The Manolis Family Foundation. Στις οικογένειες των φοιτητών που έχουν μικρά παιδιά το Μαλιώτειο Κέντρο θα μοιράσει δώρα. Από τις μέχρι τώρα συμμετοχές υπολογίζεται ότι ο αριθμός των φοιτητών θα ξεπεράσει τους εξήντα.

Υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην πεντηκονταετή ιστορία του Μαλιωτείου Κέντρου, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στην διευθύντριά του Χρυσούλα Κουρκουντή, η οποία μαζί με συνεργάτες της πήγαν στην πόλη Ντράκετ όπου εδρεύει το Ιδρυμα της Οικογένειας Μανώλη και παρέλαβαν τις γαλοπούλες και όλα τα απαραίτητα συστατικά παρασκευής του γεύματος.

Η κυρία Κουρκουντή η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει επαναδραστηριοποιήσει το Μαλιώτειο Κέντρο με αλληλουχία πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε εβδομαδιαία βάση δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ευχαριστούμε θερμότατα το Ίδρυμα The Manolis Family Foundation για την προσφορά και γενναιοδωρία του παροχής όλων των υλικών για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα των Ευχαριστιών για τους φοιτητές οι οποίοι είτε δεν έχουν οικογένειες στην Αμερική προερχόμενοι εξ’ Ελλάδος, είτε είναι σε μακρινές πάλεις και πολιτείες της Αμερικής».

Είπε επίσης, πως «αυτή τη μεγάλη μέρα και γιορτή των Ευχαριστών που είναι κατ’ εξοχήν ημέρα οικογενειακή δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του, αλλά όλοι να νιώθουν το οικογενειακό περιβάλλον και θαλπωρή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός ομογενούς στο Λας Βέγκας, εμπλεκόμενο με δραστηριότητες της μαφίας, το μακρινό 1976, όπως και άλλες ανάλογες υποθέσεις, έρχονται ξανά στο φως για την τοπική κοινωνία, περίπου 50 χρόνια αργότερα, με τα ένοχα μυστικά τέλεια καλυμμένων εγκλημάτων να αποκαλύπτονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Η Σαντορίνη και οι ομορφιές της μέσα από ένα βίντεο

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Νέο προωθητικό βίντεο για την προβολή της Σαντορίνης δημιούργησε η εταιρία επικοινωνίας MTC GROUP για λογαριασμό του Δήμου Θήρας.

Ο Κρίστοφερ Κινγκ για τις Ελληνοεβραίες μουσικούς των αρχών του 20ού αιώνα – Τι δήλωσε στον «Ε.Κ.»

ΑΘΗΝΑ. Η πρώτη εκ των τριών προγραμματισμένων μουσικών διαλέξεων του βραβευμένου Αμερικανού εθνομουσικολόγου Κρίστοφερ Κίνγκ(Christopher C.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας